kids/ pasta/ snel

Kalettes met pasta pesto

Je hebt vergeten groente, en je hebt groente die je gewoon nooit eerder hebt ontdekt. Zo trof ik bij de plaatselijke Appie in de koeling een zakje ‘kalettes’. Het leken een soort wilde, paarsige spruitjes, en aangezien ik erg van spruitjes hou, en altijd wel in ben voor iets nieuws, heb ik het blind gekocht. Pas thuis ben ik de kalettes gaan googlen, en het bleken een soort kruising tussen spruitjes en boerenkool te zijn, en ook wel bekend te staan als ‘flower sprouts’. Eigenlijk had ik geen idee wat ik er mee moest doen, dus haalde ik een all-time favourite uit de kast en voegde daar de kalettes aan toe. Bring in the pasta pesto! Voor de pesto gebruikte ik een recept voor rucolapesto. Uiteindelijk bleken de kalettes meer naar boerenkool te smaken dan naar spruitjes, en een uitstekende combinatie met de rucolapesto te zijn.

Kalettes met pasta pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • 200 gr pasta
  • 1 zakje kalettes
  • 2 handjes pijnboompitten

Instructions

1

Breng water aan de kook en bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2

Als de pasta kookt schep je pasta met een zeef uit de pan en hergebruik je het kookwater voor de kalettes.

3

Blancheer de kalettes in 3 of 4 minuten. Je doet ze in het water terwijl ze paars/groen zijn, en je zal zien dat ze hun paarsigheid enigzins verliezen met het koken.

4

Ondertussen rooster je de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.

5

Schep naar smaak een paar eetlepels pesto door de pasta en verdeel de pasta over de borden.

6

Verdeel de kalettes over de borden en strooi de geroosterde pijnboompitten er overheen.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply