Ik oogstte voor het eerst bietjes uit mijn moestuin. Ze waren klein maar prachtig want choggia met van die kringen aan de binnenkant. Ik had ook nog zelfgewelde kikkererwten over van de zelfgemaakte hummus en een restje bloemkool. Dat leek me een uitstekende combi voor een zomerse salade met ovengroente. Het enige wat ik hoefde te halen was wat spinazie als salade, en een dressing maakte ik met dat wat in de voorraadkast stond. Makkelijk, en superleuk, bietjes uit eigen tuin!
Salade met geroosterde bietjes, kikkererwten en bloemkool
Ingredients
- 6 kleine of 4 grote bietjes (ongekookt)
- 200 gr gewelde en gekookte kikkererwten (of uit blik)
- restje/paar roosjes bloemkool
- flinke scheut olijfolie
- snuf peper en zout
- 40 gr bladsalade (ik gebruikte verse spinazie)
- 2 el goede olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el citroensap (vers, niet uit zo'n vies potje)
- 2 tl ahornsiroop
- vers gemalen peper of wat pul biber
- wat gerookt zout (Maldon, bij de AH)
- witte en zwarte sesamzaad
- handje peterselie
Instructions
Was de bloemkool en bietjes goed en snijd het in behapbare stukjes. Doe samen met de kikkererwten in een ovenschaal. Giet ruime olijfolie er overheen, bestrooi met peper en zout en schep om. Schuif het in een oven op 200 graden en bak zo'n 20 minuten. Het is klaar als de bietjes (die het langst nodig hebben) zacht zijn. Pas op als je bietjesstukken te groot zijn worden ze niet gaar of verbranden de kikkererwten. Goed opletten dus 🙂
Meng ondertussen voor de dressing de olie, azijn, citroensap en ahornsiroop en schep goed door.
Ga lekker in de tuin in de zon, chillen maar vergeet de tijd niet!
Doe op beide borden wat spinazieblaadjes en verdeel daar de geroosterde groenten over als ze gaar zijn.
Giet er de dressing overheen, en bestrooi met de peper, gerookte zout, witte en zwarte sesam en wat plukjes peterselie.
Enjoy!
No Comments