budget/ hoofdgerecht/ oven

Traybake pompoen, kikkererwten en orzo

Het is that time of the year. Herfst. Pompoen. En het bewijs dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Biologische pompoenen waren in de aanbieding bij de Appie, en omdat ze biologisch zijn kan je de schil ook eten dus dat scheelt weer schillen. En alles in een ovenschaal de oven in schuiven is heerlijk voor als je een werkdag achter de rug hebt en lekker met de pootjes omhoog wil. Beetje granaatappel en gehakte amandelen eroverheen voor de bite en klaar ben je!

Traybake pompoen, kikkererwten en orzo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • halve pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • blikje kikkererwten (Valle del sole, of zelf geweekt)
  • 150 gr orzo (rijstvormige pasta, heel geschikt voor ovenschotels)
  • 400 ml groentebouillon
  • handje verse granaatappelpitjes
  • handje amandelen

Instructions

1

Snijd de pompoen in stukken, en de ui en knoflook klein. Doe met de olijfolie, peper en zout in een ovenschaal, schep om en zet in de oven. Je kan hem voorverwarmen maar hoeft niet, het is geen brood dat een hete oven in moet, het is prima (en duurzamer) om de warmte van het voorverwarmen ook gewoon te gebruiken. Ik zette de oven op 200 graden en laat het 20 minuten bakken.

2

Maak ondertussen de groentebouillon en luier lekker tot de 20 minuten voorbij zijn.

3

Open de oven, voeg een half blik kikkererwten, de orzo en groentebouillon toe en schep om. Doe de oven weer dicht, zet hem op 180 en laat nog 15 minuten doorpruttelen. Proef op de orzo goed gaar is. Houd ook in de gaten dat het niet droogkookt en aanbakt. Voeg desnoods nog wat extra water toe en geef nog wat extra minuten.

4

Als het gaar is, haal het uit de oven, verdeel over de borden en besprenkel met de granaatappelpitjes en amandelen.

5

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply