Inspiratie

De meeste van mijn recepten bedenk ik zelf. Ik ga uit van een basisingrediënt waar ik zin in heb, een groente of een kruid, en daar bedenk ik de rest omheen. Maar ik ben niet blanco, begin niet ‘from scratch’. Ik volg veel foodblogs en als je in mijn boekenkast kijkt is mijn kookboekenverslaving niet te missen. Ik hield als kind al van koken maar mijn kookliefde nam pas echt een vlucht toen ik de boeken van Nigella Lawson en Jamie Oliver ontdekte. Later volgden The River Cafe, Yvette van Boven en Ottolenghi. Daar heb ik veel van geleerd en haal ik inspiratie uit. Groentes om te combineren, nieuwe ingrediënten of exotische kruiden. Om vervolgens uit te proberen, bij te schaven en aan te passen op mijn eigen smaak. Andere kruiden toevoegen, de ene door de andere groente vervangen, of een carnivoor recept ombouwen tot een herbivore variant. Als een recept op dit blog geïnspireerd is op een recept op een foodblog of uit een kookboek vermeld ik dat er altijd bij. Als het er niet bij staat, is het aan mijn eigen fantasie ontsproten.

Welke blogs volg ik dan?