lunch/ soep/ voorgerecht

Soep van oranje trio

Het is de week zonder vlees (en zuivel) en als altijd zijn er landgenoten die oproepen juist méér vlees te gaan eten omdat ze trots op de boer zijn. Ze schijnen niet te beseffen dat je ook prima #trotsopdeboer kan zijn en meer groente eten. Dus speciaal voor al die mensen die zo graag trots uitdragen een heerlijke soep in onze nationale kleur, met ingrediënten van eigen bodem, zonder vlees en zuivel, maar mét heel veel smaak en voedingstoffen.

Soep van oranje trio

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 1 ui
  • Zonnebloemolie
  • 1 halve oranje zoete aardappel
  • 1/4 biologische pompoen
  • 1 kopje rode linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1/2 tl kurkuma
  • snufje pul biber (of chilivlokken)
  • scheutje kokosmelk
  • handje koriander (als je dat lekker vindt)

Instructions

1

Snijd de ui klein en fruit in ruime zonnebloemolie zo'n 8 minuten tot hij zacht is.

2

Snijd ondertussen de zoete aardappel en ongeschilde pompoen (van biologische kan je de schil gewoon meekoken) klein en voeg toe. Schep om en laat zo'n 8 minuten meebakken.

3

Voeg de linzen en groentebouillon toe en laat zo'n 8 minuten koken.

4

Draai het vuur (of de inductie) laag, voeg de kurkuma en pul biber toe, en zet de staafmixer in de pan aan het werk.

5

Als je een lekkere zachte romige soep hebt proef je hem even of hij wat meer pit of wat meer vocht kan gebruiken.

6

Verdeel dan de soep over 2 kommen en geef elke kom een scheutje kokosmelk en trek wat korianderblaadjes aan gort boven de soep.

7

Als je alleen soep wat weinig vindt, eet je hem natuurlijk met goed brood besmeerd in stijl, met oranje hummus bijvoorbeeld.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply