aziatisch/ bijgerecht/ kookboek/ pittig

Kimchi pannenkoekjes met gemarineerde spinazie

Ik had spinazie uit de moestuin en in m’n voorraadkast nog een blikje kimchi. Daar had ik allebei zin in en toen was daar gelukkig Meera Sodha met dit geweldige recept van kimchi yeon, oftewel pannenkoekjes van kimchi en tofu. Makkelijk te maken, lekker pittig en zo klaar. En waar de kraakverse spinazie die alleen maar gemarineerd werd helemaal in tot zijn recht komt. Ik was een beetje bang dat het zo’n recept is dat er leuk uitziet maar in de praktijk uit elkaar valt maar dat bleek niet zo te zijn. Daardoor ziet het er ook nog eens aantrekkelijk uit. Je kan het als bijgerecht of voorgerecht maken, eentje per persoon, maar ik maakte er met onderstaande verhoudingen drie van en had er voldoende aan als hoofdgerecht voor mezelf solo.

Kimchi pannenkoekjees met gemarineerde spinazie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 1

Ingredients

  • 160 gr kimchi (zo'n klein blikje van Sempio bij de Albert Heijn)
  • 40 gr bloem
  • 40 gr volkorenmeel
  • 1/4 tl zout
  • 100 gr tofu
  • 2 stengels bosui
  • 60 gr verse spinazie
  • 3 tl sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1,5 tl rijstazijn
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl sesamzaad
  • nog wat extra sesamzaad om te garneren, ik gebruikte zwart en wit door elkaar

Instructions

1

Doe de kimchi in een zeef boven een maatbeker en vang het vocht op. Druk goed zodat al het vocht eruit gaat, en leg de kimchi apart. Ik had ongeveer 50 ml vocht opgevangen en aangelengd met water tot 100 ml.

2

Doe in een beslagkom de bloem, meel en het zout. Schep door elkaar en giet dan het aangelengde kimchivocht erbij en schep goed door tot de klontjes eruit zijn.

3

Snijd de kimchi en tofu klein en 1 stengel bosui in ringetjes en schep samen door het beslag.

4

Zet even 10 minuten apart zodat het beslag de smaak goed kan opnemen.

5

Maak ondertussen de dipsaus van de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, chilivlokken en sesamzaad, en snijd de 2e stengels bosui in kleine ringetjes erdoor.

6

Snijd de spinazie in kleine reepjes, doe in een kommetje en schenk 2/3 van de marinade er overheen en schep om.

7

Verwarm in een koekenpan op middelhoog vuur een ruime hoeveelheid neutrale olie zodat de pannenkoekjes niet aanbakken. Als het goed warm is schep je 1/3 van je beslag in de pan en laat minstens zo'n 3 minuten bakken. Niet te vroeg omdraaien want dan breekt hij door de midden. Let wel goed op dat het niet te hard gaat. Draai vervolgens om en laat de andere kant ook 3 minuten bakken.

8

Herhaal dit met het overgebleven beslag en leg de pannenkoekjes op een bord.

9

Verdeel de gemarineerde spinazie over de pannenkoekjes en verdeel het laatste beetje dressing erover.

10

Garneer met een laatste beetje sesamzaad.

11

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply