drankje/ makkelijk/ zoet

Homemade rabarber limonade

Yes het is weer rabarberseizoen!! Ik vind die roodgroene friszure stengels zo heerlijk, misschien ook wel omdat het maar zo kort verkrijgbaar is. En zo lang er geen rabarber uit Marokko of de kas komt blijft dat ook zo. En dus maak ik er zo lang het er is het beste van. Omdat ik al zo vaak rabarberijs, of iets met rabarbertaart heb gemaakt, én omdat het nu al zo zomers is, heb ik geprobeerd een drankje te maken van de rabarber. Resultaat is een friszure zomerdrank, verslavend lekker. Gelukkig heb ik een liter ‘siroop’ gemaakt. Voor nu met kaneel, maar een volgende lading doe ik met gember, ook al zo lekker!

Homemade rabarber limonade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 10
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 450 gr rabarber in kleine stukjes gesneden
  • 300 ml water
  • 5 el rietsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 citroen (of een hele als een kleine is)
  • muntblaadjes
  • ijsklontjes
  • verse limoenschijfjes
  • spa rood (of water kan ook)

Instructions

1

Was en snijd de rabarber en breng het met de suiker en het kaneelstokje aan de kook in een steelpannetje.

2

Normaal als je compote wil maken wil je rabarber kort koken om nog iets van structuur te hebben,

3

maar nu gaan we een soort siroop maken dus als het kookt zet je het laag en laat je het 20 minuten pruttelen.

4

Proef ook vooral (voorzichtig) even, ik ben niet een zoetekauw maar misschien vind jij het lekker als het nog wat zoeter is, dit is het moment om dan nog wat extra suiker toe te voeen.

5

Laat het ongeveer een half uur afkoelen.

6

Haal dan het kaneelstokje eruit en doe de sap van een halve citroen erbij.

7

Maak vervolgens met de staafmixer er een gladde substantie van. Ik vind een creme-achtige soep dikte fijn, die nog wel schenkbaar is. Let op: het wordt geen echte limonadesiroop, daarvoor zou je flink wat meer suiker moeten gebruiken en het moeten filteren. Ik vind het juist lekker dat je het fruit er ook nog in terug kan vinden en als het niet zo mierzoet is. Wat wel zo is: hoe meer suiker je gebruikt, hoe langer je het kan bewaren. Experimenteer gewoon met wat je lekker vindt!

8

Schenk het met een trechter over in een brandschone fles (met kokend water omgespoeld) en bewaar het in de koelkast.

9

Maak er vervolgens een limonade van door een flinke hand ijsklontjes in een hoog glas te doen, schijfjes limoen en wat muntblaadjes erbij, schenk wat van de 'siroop' er over heen en leng aan met spa rood.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply