lunch/ pittig/ voorgerecht

Gepeperde zoete aardapppelsoep

Het is herfst. De wind waait om het huis en je regenjas drupt nog na aan de kapstok. Dan wil je op de bank met een hartverwarmend soepje. Fluweelzacht maar wel lekker pittig. Dit is dat soepje.

Gepeperde zoete aardapppelsoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 5 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 1 aubergine
  • 1 flinke zoete aardappel
  • plantaardige bouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • een halve peper (een hele if you like it hot)
  • een handje dry roasted pinda's
  • twee eetlepels kokosrasp

Instructions

1

Je snijdt de aubergine in 4 lange repen zodat je kleine blokjes kan maken. Die bak je in flinke olie. Aubergine zuigt flink wat olie op. Dat is niet erg, daar wordt het alleen maar heel erg lekker van. Droge aubergine wordt niemand gelukkig van. Als het lekker zacht en bruin is zet je een kwart van de aubergine apart en de rest doe je in een pan ruim kokend water.

2

Ook de zoete aardappel snij je in kleine blokjes. Deze bak je samen met de kleingesneden knoflook, peper en gember even kort aan en voeg je aan het kokend water toe. Hoeveel water je gebruikt is een kwestie van smaak en uitproberen. Sommige mensen houden van soep waar je lepel in rechtop blijft staan, anderen van waterige slurpsoep. Ik begin meestal met een halve liter, en leng het aan als het klaar is naar gelang waar ik zin in heb.

3

Als alles lekker kookt voeg je de bouillonpoeder of het blokje toe. Ik gebruik graag de vegan bouillon van Bio Today, de AH verkoopt die in 3 varianten. Als het even geprutteld heeft is het tijd voor de blender. De geblenderde soep voorzichtig proeven. Altijd proeven! Als het te dik is wat extra water toevoegen, als het nog pittiger mag kan je ook gedroogde chilivlokken toevoegen. Als je tevreden bent schenk je de soep in een fijne kom, en schep je de aubergine blokjes die je apart had gelegd er bovenop, en je strooit de pinda's en kokos er overheen.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply