pittig/ soep

Tom Kha Kai

Tom Kha Kai is een thaise smaakexplosie. Een eenvoudig uitziend soepje, maar superlekker en simpel te maken. Het originele recept bevat kip, maar dat vervangen we natuurlijk. Vegetarische, of nog beter vegan kipstukjes kan je in elke supermarkt krijgen. Voor de wat meer exotische ingrediënten zul je even langs de toko moeten. In het oorspronkelijke recept wordt ook vissaus gebruikt, ook dat gaan we vervangen. Ik gebruik zelf gemalen zeewier voor een lekker ziltige smaak. Gewoon de geroosterde norivellen uit de winkel in de blender gooien tot je een handzaam poeder hebt. Dat wat je over hebt doe je gewoon in een potje en bewaar je voor een volgend vissig recept…

Tom Kha Kai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 theelepel vegan bouillonpoeder
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 1 rode chilipeper kleingesneden
  • handje koriander
  • 2 stengels sereh (of citroengras)
  • 5 cm verse gember geschild en klein gesneden
  • 2 handen vol paddenstoelen (ik gebruikte shiitake)
  • 100 gram kool (ik gebruikte groene kool)
  • 1 bakje vegetarische kipstuckjes
  • het sap van 1 limoen
  • 2 theelepels zeewierpoeder

Instructions

1

Doe de kokosmelk in een pan, vul het blik nog een keer met water en voeg dat ook toe. Breng dit mengsel samen met bouillonpoeder aan de kook.

2

Voeg de kaffirblaadjes en de sereh toe. Als de sereh niet in je pan past snij hem dan doormidden. Voordat je de soep opdient haal de de kaffirblaadjes en sereh weer uit je soep dus snij hem niet te klein, je wil hem nog wel terug kunnen vinden.

3

Voeg de gember en peper toe. Laat zachtjes koken.

4

Bak in een koekenpan de shiitake en kipstuckjes. Voeg ze, samen met het zeewierpoeder toe.

5

Voeg de kool en limoensap toe en proef.

6

Haal de sereh en kaffirblaadjes eruit, verdeel de soep over de kommen en bestrooi met koriander.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply