hoofdgerecht/ pittig

Pompoen tempé stoof

Als de herfst begonnen is, dan heb ik pompoen in huis, en maak ik elke week wel iets met pompoen. Ik hou van de zachte, zoetige smaak die heerlijk combineert met pittige saus, of zoals in dit gerecht, gepeperde tempé. Dit recept is alleen voor de stoof, combineer het met wat je zelf lekker vindt: rijst, couscous of aardappels voor mijn part. Of eet het zo op, superlekker!

Pompoen tempe stoof

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 25 min

Ingredients

 • 1 kwart pompoen
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • halve rode peper
 • 100 ml bouillon
 • 1 blok kikkererwten
 • tempé
 • 2 theelepels sojasaus
 • halve theelepel gemalen korianderzaad
 • kwart theelepel chilipoeder
 • een handvol koriander

Instructions

1

Snij de tempé in reepjes. Maak een marinade van de sojasaus, korianderzaad en chilipoeder. Schep de tempé door de marinade en zet apart om lekker in te trekken.

2

Fruit de kleingesneden ui, peper en knoflook in ruime olie. Als het zacht is voeg je de in blokjes gesneden pompoen toe. Als het even gebakken heeft, en een beetje bruin begint te worden voeg je de bouillon en kikkererwten toe en laat je het lekker stoven.

3

Bak vervolgens de tempé met de marinade op hoog vuur tot de marinade opgelost is en de tempé lekker bruin en knapperig. Blijf er goed bij want het brandt aan als je ondertussen de vaatwasser uitruimt.

4

Voeg de knapperige tempé bij de pompoenstoof, en bestrooi naar smaak met koriander.

5

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply