lunch/ makkelijk

Rode couscous met pistache en pompoenpit

Niet iedereen houdt van bietjes, maar in dit gerecht is het wel echt onweerstaanbaar. Door de couscous heel licht, door de geroosterde pistache en pompoenpitjes knapperig, en met de citroen en peterselie fris kruidig. Gebaseerd op een recept van Yvette van Boven maakte ik het me eigen en voegde er wat eigen elementen aan toe. Het fijnst is nog dat het zo makkelijk is. De meeste tijd heb je nodig voor het karamelliseren van de rode ui. Neem daar echt de tijd voor, hoe langer het bakt, hoe smakelijker het wordt. De rest van het recept is zo gepiept. Easy peasy lemon squeezy.

Rode couscous met pistache en pompoenpit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 200 gr couscous
  • 250 ml groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 3 rode uien
  • 1 tl oregano
  • 2 el balsamico
  • 2 el vers geperste citroensap
  • 3 voorgekookte bietjes (of 4 kleintjes)
  • handje verse peterselie
  • flinke snuf peper en zout
  • handje pistachenootjes
  • handje pompoenpitjes

Instructions

1

Snijd de rode ui in groffe stukken of ringen en bak in de olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Schep regelmatig om tot ze zacht zijn en karamelliseren. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Voeg na 20 minuten de oregano toe en laat meebakken.

2

Maak de groentebouillon en giet in een kom. Voeg de couscous toe en laat staan om te garen. Dit duurt zo'n 7 minuten.

3

Snijd ondertussen de bietjes in blokjes.

4

Blus de gekaramelliseerde uien af met de balsamico en citroensap en voeg de bietjes toe.

5

Rooster de pistachenootjes en pompoenpitjes kort in een droge koekenpan op hoog vuur tot de pitjes beginnen te poppen, pas op dat het niet aanbrandt.

6

Meng de helft van de noten/pitten met de couscous, schep nog even om en zet de couscous uit.

7

Snijd de peterselie klein, verdeel de couscous over de borden en bestrooi met de overige noten/pitten en peterselie.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply