Bonen zijn een goede bron van eiwitten. En als je geen vlees, vis of zuivel gebruikt, moet je op zoek naar andere bronnen. Chili sin carne, is dan een heerlijke vervanger. Je kan hem echt helemaal ‘sin carne’ doen, of je maakt voor diegenen die toch dat gehakt niet kunnen missen, een versie met vegetarisch gehakt. Dit recept is voor het bonengedeelte. Het is supermakkelijk, smaakvol en je kan het met van alles combineren: met taco’s, met tortilla’s of met rijst. Mijn kinderen gaan voor de tortilla’s. Die besmeren we dan met Shreksaus. Eigenlijk guacamole, maar toen de kinderen klein waren en helemaal gek van de film Shrek met zijn aandoenlijke groene hoofdpersoon, doopte ik guacamole om in Shreksaus, waarna ze er geen genoeg van kregen. Inmiddels weten ze dat ze avocado eten, maar vinden het nog net zo lekker 🙂
Snij de ui, knoflook, paprika en peper klein en fruit in ruime olie tot het zacht is. Giet de blikjes bonen en mais af en voeg toe, net als de gepelde tomaten. Voeg de kruiden toe en laat lekker even sudderen. Voeg het vegetarisch gehakt toe, en als je de pan van het vuur hebt gehaald, de koriander. Serveer met guacamole en ijsbergsla. Enjoy!Chili sin carne
Ingredients
Instructions
No Comments