hoofdgerecht/ pittig

Chili sin carne

Bonen zijn een goede bron van eiwitten. En als je geen vlees, vis of zuivel gebruikt, moet je op zoek naar andere bronnen. Chili sin carne, is dan een heerlijke vervanger. Je kan hem echt helemaal ‘sin carne’ doen, of je maakt voor diegenen die toch dat gehakt niet kunnen missen, een versie met vegetarisch gehakt. Dit recept is voor het bonengedeelte. Het is supermakkelijk, smaakvol en je kan het met van alles combineren: met taco’s, met tortilla’s of met rijst. Mijn kinderen gaan voor de tortilla’s. Die besmeren we dan met Shreksaus. Eigenlijk guacamole, maar toen de kinderen klein waren en helemaal gek van de film Shrek met zijn aandoenlijke groene hoofdpersoon, doopte ik guacamole om in Shreksaus, waarna ze er geen genoeg van kregen. Inmiddels weten ze dat ze avocado eten, maar vinden het nog net zo lekker 🙂

Chili sin carne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Prep Time: 5 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode peper
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 1 handje koriander
  • Optioneel: zelfgemaakte guacamole
  • Optioneel: kleingesneden ijsbergsla

Instructions

1

Snij de ui, knoflook, paprika en peper klein en fruit in ruime olie tot het zacht is.

2

Giet de blikjes bonen en mais af en voeg toe, net als de gepelde tomaten.

3

Voeg de kruiden toe en laat lekker even sudderen.

4

Voeg het vegetarisch gehakt toe, en als je de pan van het vuur hebt gehaald, de koriander.

5

Serveer met guacamole en ijsbergsla.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply