hoofdgerecht/ kookboek/ pittig

Kleverige ‘kip’ met notige groente

Toen ik begon met vegetarisch en later vegan eten was ik in de veronderstelling dat ik mijn collectie carnivore kookboeken naar zolder kon verhuizen. Niets is minder waar. Al mijn favourites gebruik ik gewoon waarbij ik soms vleesvervangers gebruik, en soms gewoon meer groente toevoeg. Vandaag maakte ik Bill Grangers kleverige kippenpootjes, maar dan met de kipstuckjes van de vegetarische slager. Superlekker, zoetkleverig, en zo pittig als je het zelf wil. Met de kinderen doe ik er altijd iets minder peper in, maar een beetje pit hoort er toch wel bij. De peperhoeveelheid in dit recept is kidsproof, althans, voor mijn kids 🙂 Gecombineerd met groene groenten met noten en pandanrijst heb je een makkelijke en heerlijke maaltijd!

Kleverige 'kip' met notige groente

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 150 gr kipstuckjes
  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 el mirin
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sake/rijstwijn
  • 50 gr suiker
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 el sesamolie
  • 1 kleine paksoi
  • 1 handje cashewnoten
  • 100 gr pandanrijst
  • 1 el geroosterd sesamzaad (als je witte hebt rooster ze dan kort in een droge koekenpan)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de knoflook en rode peper klein en bak op middelhoog vuur in de olie zacht tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de mirin, sojasaus, sake en suiker toe, draai het vuur omhoog en laat 5 minuten pruttelen zodat het lekker kan indikken.

3

Doe de kipstuckjes in een ovenschaal, giet de saus er overheen, en schep om. Laat de ovenschaal 20 minuten in de oven staan, schep wel halverwege de kipstuckjes een keertje om.

4

Kook het water voor de rijst, bereid deze vervolgens volgens instructie op de verpakking.

5

Kook het water voor de broccoli, gooi de broccoliroosjes erin als het kookt, maximaal 2 minuten, zodat het nog lekker stevig is.

6

Doe de sesamolie in een koekenpan en roerbak de kleingesneden paksoi. Voeg de broccoli en cashewnoten toe, en roerbak kort samen. Maak af met peper en zout naar smaak.

7

Verdeel de rijst en groente over de borden en schep de kleverige kip ernaast.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply