hoofdgerecht/ kids/ pittig

Surinaamse roti met kipstuckjes

Mijn enthousiasme voor curry wordt niet echt gedeeld door mijn kinderen. Of het nou Thaise of Indiase is, ze hebben er niks mee. Maar roti daarentegen kun je ze ‘s nachts voor wakker maken, zelfs pittige met extra rode peper. Misschien ligt het aan de roti plaat waardoor je lekker met je handen mag eten, of het ei wat er bij zit (waar altijd om wordt gevochten als we roti afhalen), ik weet het niet maar ze smullen er van. Terwijl, schiet mij maar lek, ik precies dezelfde massala kruiden van de toko gebruik…

Vegetarische of vegan roti is makkelijk te maken door het vlees te vervangen door tempé of tofu. Maar nepvlees kan ook, zoals vegetarische kipstuckjes. Als je voor the real thing wil gaan haal je natuurlijk kousenband bij de toko, ga je voor het gemakje, dan zijn de sperzieboontjes van de buurtsuper een prima alternatief. Net zoals je voor de rotiplaat voor de real thing kan gaan, rotivellen zelf maken of van de toko, of voor het gemakje met tortilla’s van diezelfde buurtsuper.

Surinaamse roti met kipstuckjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 20 min

Ingredients

 • 3 el plantaardige olie
 • 1 ui
 • 3 knoflooktenen
 • 1/2 rode peper (met pitjes voor extra pit)
 • 2 el massala
 • 1 el tomatenpuree
 • 400 gr vastkokende aardappelen (ik gebruikte voorgekookte uit de supermarkt, reken met verse op 10 min. extra voorkoken)
 • 400 gr kousenband
 • 1 kopje water
 • snuf zout
 • 200 gr kipstuckjes
 • 1 tl massala
 • 1 el zoete chilisaus

Instructions

1

Snij de ui in halve ringen en bak op middelhoog vuur in de ruime olie tot ze glazig zijn.

2

Snij de knoflook en peper in kleine stukjes en voeg toe aan de ui.

3

Voeg de massalakruiden en tomatenpuree toe en bak 1 minuut met het ui-mengsel.

4

Voeg de aardappelen toe, schep om en voeg het kopje water toe. Laat 5 minuten pruttelen en voeg vervolgens de in 5 cm gesneden stukjes kousenband toe. Laat nog 10 minuten pruttelen. Als het droog dreigt te koken, voeg dan extra water toe.

5

Bak ondertussen de kipstuckjes in een andere koekenpan in een klein beetje olie. Voeg de massala en zoete chilisaus toe en bak al omscheppend in 3 minuten op middelhoog vuur.

6

Zodra de aardappelen en kousenband gaar zijn (aardappelen als ze je vork er lekker door heen glijdt, en de kousenband proef je natuurlijk op knapperigheid) voeg je de kipstuckjes toe en bak je samen nog 1 minuut.

7

Verdeel de roti over de borden en serveer met rotiplaat of tortilla.

8

Enjoy!


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply