aziatisch/ makkelijk/ snel

Vegan zoet-zure kip

Toen ik laatst met een vriendin ouwe koeien uit de sloot aan het halen was, keken we lachend terug op de chicken-tonight die we in onze jeugd vaak aten. Toen eten uit een potje nog helemaal hip & happening was en niemand zich druk maakte om zouten en conserveringsmiddelen. Ik wist eigenlijk niet eens meer precies welke smaak die potjes hadden, maar in mijn herinnering was het oranje en zoet-zuur. Hoe moeilijk kan het zijn om dat na te maken, dat gevoel weer terug te roepen, maar nu vegan en vers? Nou niet dus. Easy does it, en het zoet-zuur viel ook nogal in de smaak bij de kinderen. Voor herhaling vatbaar dus…

Vegan zoet-zure kip

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 20 min

Ingredients

  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember geeraspd of klein gesneden
  • 1 blok tomatenblokjes
  • klein blikje ananasstukjes op sap
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el appelazijn
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 100 gr cashewnoten
  • 200 gr vegan kipstuckjes
  • noodles voor 4 personen
  • scheutje sesamolie

Instructions

1

Zet je oven op 200 graden, snijd je aubergine in lange plakken van max 1 cm dik, besprenkel ze met olie aan beide kanten, bestrooi ze met zout en laat ze zo'n 15 minuten in de oven grillen op een rooster.

2

Snijd ondertussen de ui en paprika grof en bak in ruime plantaardige olie op middelhoog vuur in een grote hapjespan of wok.

3

Snijd de knoflook en gember klein en voeg toe.

4

Voeg na zo'n 10 minuten sudderen de tomaten en ananas uit blik toe. Zet het ananassap apart.

5

Breng ruim water aan de kook voor de noodles en kook volgens instructie op de verpakking.

6

Voeg ondertussen de chili, azijn en gembersiroop toe aan de groente. Proef, en als je het te zuur vindt voeg je nog wat ananassap toe. Als je het te zoet vindt doe er dan voorzichtig nog wat appelazijn bij.

7

Bak in een andere koekenpan de kipstuckjes ligt op.

8

Als de aubergine gaar is haal je die uit de oven en snijd je die in kleine blokjes en voeg je toe aan de saus.

9

Gooi ook de noodles, kipstuckjes en cashewnoten erbij en bak alles even omscheppend nog een minuut op hoog vuur.

10

Doe het vuur uit, voeg nog een scheutje sesamolie toe, schep nog 1x om en verdeel over de borden.

11

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply