Sommige dingen zijn prachtig in hun eenvoud. Pasta rode saus, zoals mijn kinderen zeggen. Of spaghetti bolognese zoals de meeste Nederlanders zeggen. Of zoals de Italianen zeggen: spaghetti ragú. Niet in de Hollandse versie, volgepropt met groente die er niet in horen, maar simpel, op zijn Italiaans. Deze ragú is rijk van smaak, makkelijk te maken en als je het gehakt vervangt door vegangehakt, is het ook gelijk helemaal plantaardig.
Spaghetti Bolognese
Ingredients
- 400 gr pasta
- 1 ui
- 1 flinke winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 1 glas rode wijn
- 1 el italiaanse kruiden (of een eigen mix van oregano, tijm en basilicum)
- snuf nootmuskaat
- snuf zout
- snuf peper
- 500 ml passata di pomodoro
- vegetarische gehakt (het liefst ook nog vegan natuurlijk)
Instructions
Snij de ui, bleekselderij en winterwortel heel klein, mag met een keukenmachine, maar ik doe het lekker met de hand in hele kleine blokjes. Pak een grote koekenpan en bak de groente in ruime olijfolie op middelhoog vuur.
Zet een pan ruim water op voor de pasta.
Als de groente zacht is, voeg de knoflook, kruiden, zout en peper toe en bak die 2 minuten mee. Voeg daarna de wijn en de passata toe, en laat lekker pruttelen.
Doe als het water kookt de pasta erin, en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hou de saus goed in de gaten, de bedoeling is dat die een beetje indikt maar zeker niet droogkookt. Zet hem zachter als het te hard gaat. Als de pasta klaar is gooi je het vegagehakt in de saus zodat die nog kort kan meebakken terwijl je de pasta afgiet.
Verdeel de pasta over de borden.
Proef de saus! Voeg nog wat zout of peper toe indien noodzakelijk en verdeel de saus over de borden.
Enjoy!
2 Comments
Els
2 januari 2019 at 10:51Dag José
Er staat alleen een foto, geen recept hierbij…
Groet!
Els
admin
5 januari 2019 at 21:52Oeps, ik had de code voor het recept vergeten toe te voegen. Aangepast! Thanks