hoofdgerecht/ makkelijk/ oven

Ras-el-hanout-couscous met gegrilde pompoen en vijgen

Het is that time of the year: verse vijgen! Gedroogde vijgen heb ik het hele jaar door wel in huis, om zo weg te snoepen, in een mueslibrood te verwerken of door de couscous te snijden. Maar wat met gedroogd kan, kan met vers ook. Dus maakte ik couscous met verse vijgen en die andere groente die in de aanbieding was: pompoen! Samen grillen in de oven, parelcouscous maken voor iets meer bite en lekkere smaakmakers er over als granaatappelpitjes, koriander en pistachenootjes. Simpel te maken maar vooral heerlijk!

Ras-el-hanout-couscous met gegrilde pompoen en vijgen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 halve pompoen (biologisch, dan kan ie met schil en al)
  • zout en peper
  • 2 verse vijgen
  • 150 gr parelcouscous
  • 1 ui
  • 1 tl ras el hanout kruiden (van de toko)
  • handje zwarte olijven
  • handje koriander
  • handje granaatappelpitjes
  • handje pistachenootjes
  • tahin dressing (van de toko)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de pompoen door de helft, ontpit, en snijd vervolgens in schijven. Leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper en schuif voor 30 minuten de oven in.

3

Snijd de vijgen in kwartjes en na een kwartier pompoen grillen leg je de vijgen ernaast.

4

Kook water voor de parelcouscous en kook volgens de instructie op de verpakking.

5

Snijd de uien in ringen en bak in ruime olijfolie lekker bruin in zo'n 10 minuten.

6

Snijd de olijven door de helft en de takjes van de koriander klein. Voeg toe aan de ui, samen met de ras-el-hanout. Laat lekker bakken, voeg desnoods nog wat olie toe als het te droog wordt.

7

Giet de couscous af en doe in pan bij het ui-mengsel. Schep om en laat even 3 minuten meebakken.

8

Verdeel de ras-el-hanout couscous over de borden.

9

Haal de pompoen en vijgen uit de oven en verdeel over de borden.

10

Snijd de pistachenootjes door de helft, en strooi samen met de granaatappelpitjes en korianderblaadjes over de borden, en besprenkel het geheel met tahindressing.

11

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply