hoofdgerecht/ kookboek/ pittig

Aloo Gobi

Dit is een heerlijk Indiaas, of eigenlijk Bengaals, gerecht. Van zichzelf al helemaal plantaardig met als basis bloemkool en aardappelen. Als je indiaas spreekt wist je dat al, want aloo betekent aardappel en gobi bloemkool. Omdat ik niet echt een aardappelliefhebber ben, heb ik die vervangen door zoete aardappel. Dit recept komt uit het heerlijke boek “The Curry Guy” en je hebt de currybasissaus nodig die ik al eerder maakte. Als je die op voorraad hebt, en een basisvoorraad aan specerijen, is dit eigenlijk een heerlijk simpel gerecht.

Aloo Gobi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 2 el plantaardige olie (of heel indiaas: ghee)
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 2 kardemompeulen
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 10 curryblaadjes (vers of ingevroren)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 groene chilipeper
  • 1 el garam masala
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl mangopoeder (of amchoor, van de toko)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 ml basiscurrysaus (zie recept)
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 kleine bloemkool (of een kwart van een joekel)
  • 1 tomaat
  • 1 tl fenegriek
  • 2 el verse koriander fijngehakt

Instructions

1

Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en de bloemkool in roosjes en stoom of kook kort tot ze wat zachter zijn. Zet apart.

2

Verhit de olie in grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het mosterdzaad toe. Als de zaadjes beginnen te springen voeg je de kardemompeulen, het komijnzaad en de curryblaadjes toe en bak je tot alles heerlijk begint te geuren. Voeg dan ook de kleingesneden ui, knoflook, gember en chilipeper toe.

3

Het vocht in deze ingredienten zal wat spetteren, als het spetteren afneemt voeg dan de garam masala, kurkuma, chilipoeder en mangopoeder toe, en roer daarna de tomatenpuree erdoor.

4

Schenk 250 ml van de basiscurrysaus erbij en laat kort pruttelen.

5

Voeg de gestoomde bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe aan de saus, met 250 ml water. Laat zachtjes koken tot de groente gaar is en de saus de juiste consistentie heeft. Voeg tot slot de in blokjes gesneden tomaat toe en breng op smaak met wat zout en fenegriekpoeder.

6

Combineer met rijst, ik gebruikte geurige basmatirijst. Schep de aloo gobi ernaast en garneer met koriander.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply