dipje

Baba Ganoush

Aubergines grillen op open vuur tot ie zwartgeblakerd is. Dat is al leuk om mee te beginnen toch? Daarmee creëer je die heerlijk rokerige smaak die zo typisch is voor baba ganoush, die auberginedip uit het Midden Oosten. Dus laat je niet verleiden om iets anders te doen met de aubergine. Behalve als je niet op gas kookt, dan grill je de aubergine in de oven. Dan heb je wel wat meer tijd nodig. Het is een heerlijk dipje wat je ook nog weer als basis kunt gebruiken voor iets anders, zoals aubergineburgers. Vandaag gebruikte ik het recept van Jigal Krant uit zijn te gekke kookboek TLV.

Baba Ganoush

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Cooking Time: 10 min

Ingredients

 • 1 aubergine
 • 2 eetl techina (of tahin, vloeibare sesampasta, het liefst de Israelische)
 • 1/2 eetl citroensap
 • 2 tenen knoflook

Instructions

1

Rooster de aubergine direct op je gaspit, blijf er bij, en draai hem regelmatig om tot hij aan alle kanten zwart geblakerd is. Mijn teken dat ie klaar is, is wanneer het velletje openspringt en daar stoom uit komt. Haal de aubergine van het vuur en laat even afkoelen.

2

Als hij afgekoeld is peuter je het geblakerde velletje eraf. Soms gaat dat heel makkelijk, en trek je het er zo af, en soms blijven er van die zwarte stukjes opzitten. Peuter die er echt af, want dat is niet lekker. Vaak loopt er ook wat vocht uit de aubergine, vang dat op en prak de aubergine met dat vocht.

3

Voeg de techina, citroensap en heel klein gesneden of geperste knoflook toe en meng goed.

4

Schep een lepel in een mooi schaaltje en bestrooi met een topping als nigellazaadjes, lente ui of walnootkruimels.

5

Pak lekker vers brood en dip away!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Aubergine chutney - Leckerbeckje
  17 januari 2019 at 22:40

  […] aubergine maakte ik al graag baba ganoush, de heerlijk romige en rokerige oosterse dip. Maar er is meer lekkers te bedenken met die geweldige […]

 • Reply
  Baba ganoush burgers - Leckerbeckje
  21 februari 2019 at 15:36

  […] aubergine is, deze groente is veelzijdig en superlekker! Een van mijn lievelings bereidingen is baba ganoush naar het recept van Jigal Krant uit zijn te gekke kookboek TLV. De aubergine roosteren op het […]

 • Leave a Reply