Speciaal voor de paasbrunch maakte ik zoete muffins die je ook prima als verantwoord tussendoortje kan eten. Vol fruit, noten en geen suiker. En natuurlijk geen eieren, want vegan. Daarvoor maakte ik wel chia-ei. Kleine moeite, groot plezier. En een keer knipperen en de schaal was leeg. Ook de omnivoren smulden er van, mijn ultieme test. Ook al eten mijn kinderen ze graag warm uit de oven, ik maak ze liever de avond van tevoren, dan worden ze nog lekkerder. En steviger, toch altijd een aandachtspuntje, zonder ei. Ik gebruik vaak een mix van verschillende meelsoorten. Die kan je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Begin met je chia-eieren, die moeten even staan. Doe de 3 el chiazaad in een schaaltje met 9 el water. Laat staan en schep af en toe om tot je een gelei achtig goedje hebt. Doe de meelsoorten, kokosrasp, lijnzaad, vanillesuiker en baksoda bij elkaar in een beslagkom, schep goed door elkaar. Prak in een andere kom de bananen tot puree en voeg de citroensap en gesmolten boter erbij. Schep goed om en voeg de chia-eieren toe. Schep nog een keer goed om. Voeg de natte bij de droge ingredienten en schep om met een pollepel tot het goed gemengd is. Hak de walnoten grof en voeg toe aan het beslag. Verdeel over 12 cupcakesvormpjes en druk in elke cupcake een walnoot. Zet 30 minuten in de oven en laat vervolgens goed afkoelen. Het eerste halfuur nog in de bakvorm en daarna op een rek op het aanrecht. Enjoy!Bananen-noten muffins
Ingredients
Instructions
1 Comment
Mark
10 september 2022 at 12:54Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.