hoofdgerecht/ kids/ kookboek

Vegan chili met zoete aardappel en paprika

Na een lange en lome zomer, waarin vooral gemak hoogtij vierde is het nu tijd om weer eens m’n best doen op een gerecht. Ik maakte de vega chili van Jamie uit zijn nieuwe boek VEG, maar dan met een eigen twist zodat hij vegan werd. De kinderen smulden er van en ik schepte zelf ook nog een keer op. De zoet-scherpe chili met de fris-zure salsa. Yummy.

Vegan chili met zoete aardappel en paprika

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

 • olijfolie
 • 2 rode uien
 • 2 grote zoete aardappelen
 • 3 paprika's (ik gebruikte een gele, oranje en rode)
 • 4 grote rijpe tomaten
 • 1 tl gemalen komijnzaad
 • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
 • 1/8 tl chilipoeder
 • flinke snuf zout
 • 4 tenen knoflook
 • 1 citroen (rasp en sap)
 • 1 blik cannellinibonen
 • 2 el sweet chilisaus
 • 150 gr rijst (ik gebruikte rode rijst)
 • paar takjes verse munt
 • 4 kleine tortilla's
 • 1 el soyayoghurt

Instructions

1

Pel de ui, schil de zoete aardappelen en maak de paprika schoon. Snij een kwart gele, een kwart rode en een kwart oranje paprika, en een halve rode ui af en zet apart. Net als 1 van de tomaten.

2

Snij de overgebleven groentes grof. Verwarm ruime olijfolie in een koekenpan en bak de groenten. In het recept van Jamie grillt hij de groenten maar voor nu koos ik voor bakken.

3

Zet een pan ruim water met zout op voor de rijst. Voeg de rijst toe als het water kookt en kook volgens de verpakking.

4

Snijd ondertussen de knoflook in hele kleine stukjes.

5

Verwarm in een andere koekenpan een eetlepel olijfolie en verwarm hierin het komijnzaad, de paprikapoeder, het chilipoeder en het zout toe. Voeg na een minuut de kleingesneden knoflook toe en bak op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de hele citroen boven de pan. Van de citroen die je over houdt pers je de helft.

6

Voeg aan de kruidenknoflook de cannellinibonen en de chilisaus toe, en een half blikje water, en laat kort pruttelen. Voeg vervolgens het bonenprutje toe aan het groenteprutje en laat samen pruttelen.

7

Maak ondertussen de salsa van de apart gezette groente. Snij de tomaat in kwarten en haal de pitjes en het sap eruit, en snijd het vruchvlees in superkleine blokjes. Snijd vervolgens de ui en paprika ook superklein, voeg de citroensap en soyayoghurt toe en een flinke snuf zout en peper. Haal 6 blaadjes munt van de takjes af en snij ook superklein en roer die als laatste erdoor.

8

Schep op elk bord of in elke kom een flinke schep rijst, daarnaast een flinke schep chili. Steek een twee keer dubbel gevouwen tortilla er in, versier met wat blaadjes munt en drapeer wat salsa op finishing touch.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply