Na een werkdag maak ik graag traybakes. Mik van alles in een ovenschaal, olie en kruiden erbij, even de oven in, jij even onderuit op de bank, en met weinig moeite toch een heerlijke maaltijd. Rukmini Iyer (onthoud die naam) maakte een heerlijk boek vol geweldige recepten hiervoor: De Groene Bakplaat. Mijn beste aanschaf van de afgelopen jaren, ik kook er met regelmaat uit. Nu het voorzichtig lente wordt (tussen de buien door) maakte ik dus een licht lenterecept uit dit boek.
Ingredients
- 300 gr orzo (rijstvormige pasta, hebben ze tegenwoordig ook gewoon bij de Appie)
- 750 ml groentebouillon
- 2 preien, in dunne ringetjes gesneden
- 200 gr groene asperges (ik gebruikte die uit de diepvries, vers kan ook maar dan wel kontje er af snijden)
- 1 citroen (rasp en sap)
- handje hazelnoten, kleingehakt en kort geroosterd (in een droge pan gebakken)
- 50 gr rucola
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructions
Zet de oven op 200 graden.
Kook 750 ml water, verkruimel bouillonblokjes voor 750 ml in een ovenschaal en giet het water erop.
Doe de orzo in de ovenschaal met de preiringetjes, citroenrasp en peper, en schep door elkaar.
Leg de asperges er bovenop, druk een beetje onder water en besprenkel met 1 el olijfolie.
Zet zo'n 20 minuten in de oven.
Als je het uit de oven haalt, schep de hazelnoten, citroensap en rucola er door.
Proef, voeg eventueel nog extra zout en peper toe en verdeel over de borden.
Enjoy!
No Comments