hoofdgerecht/ pasta

Verse ravioli met spinazie, walnoten en paddestoelen

Het is even een werkje (als in, reken minstens twee uur), en je hebt er een pastamachine voor nodig, maar wel leuk om te maken: verse pasta! Echt slow cooking, maar dan heb je ook wel incredible taste. Verse pasta smaakt zoveel beter als gedroogde. Volgens de verpakking van 0.0 bloem die je daarvoor gebruikt, staat dat je het moet maken met ei, maar dat is nergens voor nodig. Het kan ook met water en wat olijfolie, net zo lekker, en doen de italianen ook. Een vulling maakt ik simpel met verse spinazie, vegan parmezaan en walnoten, en een saus met paddestoelen. Je hebt er niet veel van nodig, en het ziet er gelijk uit alsof je in een restaurant werkt. Geheid applaus 🙂

Verse ravioli met spinazie, walnoten en paddestoelen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Prep Time: 90 min Cooking Time: 10 min

Ingredients

 • 400 gram 0.0 bloem
 • 300 ml lauwwarm water
 • 2 el olijfolie
 • 200 gram verse spinazie
 • peper & zout
 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 300 gram gemengde paddenstoelen
 • 1/2 bouillonblokje paddenstoelenbouillon
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 1 pakje sojaroom
 • vegan parmezaan (ik gebruik willicroft of zelfgemaakte)
 • handje walnoten
 • handje peterselie

Instructions

1

Meng de bloem met het lauwwarme water en kneed tot je een goede, zachte bal deeg hebt. Kneed op het laatst de 2 lepels olijfolie er door heen tot je geen vette handen meer hebt. Wikkel in huishoudfolie en laat een half uur rusten.

2

Snipper ondertussen de ui en knoflook heel klein, en gebruik er de helft van (andere helft heb je nodig voor de saus) bak op middelhoog vuur samen met de verse spinazie en een flinke snuf peper en zout. Als je diepvries gebruikt, laat dan eerst ontdooien en knijp het vocht er uit. Als de spinazie geslonken is zet je het vuur uit, bestrooi je het met vegan parmezaan en de fijngehakte waltnoten (houd een klein beetje apart om op het laatst er over heen te strooien) en laat staan.

3

Na 30 minuten haal je de pasta stukje bij beetje door de machine tot je dunne lappen hebt. Ik ga met mijn machine voor standje 6 of 7, lekker dun, maar niet te dun dat het scheurt en je vulling dadelijk in het kokende water zwemt.

4

Van alle dunne plakken steek je vormpjes uit (ik gebruikte een glas om rondjes uit te steken), die leg je op bakpapier, de onderste vul je met de spinaziemix, zorg dat er een goede plakrand over blijft, plak er een rondje op, en gebruik een vork om de beide lagen op elkaar vast te drukken. Ik maakte er 10 per persoon.

5

Als je ravioli klaar is laat je die heel even rusten en maak je de saus.

6

Terwijl je de tweede helft van de ui en knoflook (die had je al klaar staan) bakt, snijd je de paddenstoelen klein en voeg je toe. Als alles lekker in de pan bakt, voeg je de oregano toe, verkruimel je het bouillonblokje, voeg je nog wat peper toe en het pakje sojaroom. De room echt op het laatst want die wordt snel dun. Laat op heel laag vuur warm staan.

7

Breng in een pan ruim water aan de kook, en doe daar de ravioli in. Het hoeft slechts 2 minuten, en om te voorkomen dat het aan elkaar plakt doe ik het per persoon in de pan.

8

Na 2 minuten haal je ravioli met een schuimspaan uit de pan, leg je op het bord en schep je er een flinke schep paddestoelemix overheen. Bestrooi met wat kleingesneden walnoten, peterselie en wat laatste vegan parmezaan.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply