hoofdgerecht/ lunch/ soep

Hartverwarmende pittige maaltijdsoep

Ik weet het, de zomerse temperaturen vliegen je om de oren en da’s niet het moment om aan soep te denken. Maar laat dat nou een misverstand zijn, want soep kan namelijk altijd! Juist als het warm is, is een pittig, voedzaam soepje een hele fijne maaltijd. Dus van een stukje naanbrood met een kom van deze soep krijg je geen spijt: zoet, pittig, stevig, één van mijn favorieten!

Hartverwarmende pittige maaltijdsoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • flinke snuf zout
  • 1 blik (biologische) kikkererwten
  • handje gedroogde abrikozen, fijn gesneden
  • 1 kleine rijpe avocado (of een halve grote)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gr spinazie
  • snufje chilivlokken
  • limoen van 1/2 limoen
  • verse koriander als je #teamkoriander bent

Instructions

1

Snij de ui en knoflook klein en bak in de olie op middelhoog vuur tot ze glazig zijn en lekker geuren. Voeg de kaneel, chilipoeder en zout toe en laat nog zo'n 3 minuten bakken.

2

Schep uit het blik kikkererwten zo'n 3 lepels kikkererwten en zet apart. Voeg de rest van het blik incl. vocht bij het gekruide ui-knof mengsel. Vul het blik nog een keer met water en voeg ook toe.

3

Snij de gedroogde abrikozen klein en gooi met de avocado, tomatenpuree en spinazie bij de soep.

4

Laat lekker zo'n 10 minuten pruttelen en zet dan de blender erin en maal niet te fijn maar wel tot een lekkere dikke soep. Als ie te dik is naar je smaak voeg je gewoon wat water toe. Proef of je nog wat zout moet toevoegen en roer als laatste de chilivlokken en de apart gezette kikkererwten door de soep.

5

Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met wat versgeperste limoensap en koriander.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply