hapje/ snel/ soep

Simpele dahl met pittige aubergine chutney

Als je vegan eet zijn peulvruchten je nieuwe beste vriend. Vol eiwitten, vezels en mineralen, en op allerlei manieren te bereiden. Ik ben vooral gek op linzen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Waar de groene en bruine variant stevig zijn en bijvoorbeeld lekker in een salade of stoofpot, vallen de zachte gele en rode linzen bij het koken uit elkaar en zijn daardoor heerlijk in een soep. Voor deze simpele Indiase dahl gebruikte ik rode linzen. En ik maakte er chutney bij. Ik eet mijn soepen graag met brood en dips. Vroeger met kaasjes, maar nu ik dat niet meer eet varieer ik me suf met dipjes. Superlekker. Het recept van deze kruidig-frisse chutney heeft een eigen pagina gekregen.

Simpele dahl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 2 uien
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 halve rode peper (meer als je houdt van pittig, minder als je niet zo van brand houdt)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 el masala (ik haal dit bij de toko, liever dan de mix van de supermarkt)
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gr rode linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van een halve limoen
  • kokossnippers
  • chilivlokken

Instructions

1

Snij de ui klein en bak in ruime, plantaardige olie in een minuut of 5 tot ze zacht en bruin zijn.

2

Snijd ondertussen de zoete aardappel en paprika klein en voeg toe, laat 5 minuten bakken.

3

Snijd ondertussen de knoflook, peper en gember klein en voeg samen met de kurkuma en masala toe en laat kort bakken.

4

Voeg de bouillon, kokosmelk en linzen toe en laat 15 minuten koken tot de linzen zacht zijn.

5

Als je het lekker vind kan je de soep blenderen, maar ik hou er juist wel van als het een beetje substantie heeft.

6

Verdeel de soep over de kommen en maak af met wat kokossnippers en chili.

7

Bij de soep is brood met een dipje heerlijk, vooral de frisse aubergine chutney met naan blust het brandje prima.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply