budget/ hoofdgerecht/ makkelijk

Winters stoofpotje met bonen en boerenkool

Ben de laatste tijd wat aan het experimenteren met gedroogde bonen. Goedkoop, duurzaam en heel voedzaam. Ja die, die je 8 uur lang moet weken voor je ze kan gebruiken. Meestal ben ik van het in de supermarkt bedenken waar ik zin in heb, en niet 8 uur van tevoren, maar het heeft ook wel wat. Vandaag was ik in voor the mix, dus ik zette wat mungbonen en borlottibonen in de week. Mungbonen zijn heel klein, een soort groene, heel stevige linzen. Borlotti’s lijken meer op een bruine boon, en worden ook wat zachter. Ook had ik nog vegan chorizoworst liggen, een blik gepelde tomaten en net als een restje verse boerenkool, dus dat werd een winters potje heerlijks gewoon uit de voorraadkast.

Winters stoofpotje met bonen en boerenkool

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 8 hr Cooking Time: 75 min

Ingredients

  • 100 gr borlottibonen
  • 100 gr mungbonen
  • scheut olijfolie
  • 1 ui, kleingesneden
  • 2 vegan chorizoworsten (van Garden Gourmet, echt heel lekker)
  • handje kleingesneden boerenkool
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 blik gepelde bio tomaten (of een paar verse natuurlijk)
  • zout & peper
  • snufje chilivlokken

Instructions

1

Week de bonen 8 uur van tevoren en kook volgens de instructie op de verpakking. Mijn borlotti's moest ik een uur koken en de mung een half uur, dus nadat de borlotti's 30 minuten hadden gekookt gooide ik de mungbonen erbij voor samen nog een half uur.

2

Toen de bonen nog een kwartier moesten begon ik met het fruiten van de ui in de olijfolie.

3

Voeg na 10 minuten als de ui bruin en zacht is de zongedroogde tomaat toe (ook kleingesneden), de boerenkool en de vegan worst in plakjes. Dat geheel hoeft maar heel even te verwarmen en voeg dan de gepelde tomaten toe.

4

Voeg zout, peper en chilivlokken toe.

5

Laat lekker pruttelen terwijl je de bonen afgiet en toevoegt aan de tomaten. Laat nog even 10 minuten pruttelen zodat het lekker smaken kan opnemen.

6

Verdeel het over de borden en serveer met goed, stevig (zelfgebakken) brood. Of eet gewoon los. Ook heerlijk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply