hoofdgerecht/ kookboek/ pittig

Sobanoedels met mango en aubergine

Ik was al een tijdje vegetariër toen ik Ottolenghi ontdekte. Ja, hij is heel erg gehypet, maar daar is ook alle reden toe. Zijn recepten zijn gewoon ontzettend lekker. En als je een beetje investeert in een kruidenla, valt die lange lijst ingrediënten waar hij zo berucht om is ook best mee. Daarbij, als herbivoor is een volle kruidenla sowieso een goed idee. Dit recept heeft niet zo’n lange ingrediëntenlijst, maar slaat je qua smaakbomgehalte wel flink om de oren. Zoet, pittig en zuur vechten om je aandacht. En je hoeft er niet eens zo lang voor in de keuken te staan. Prima doordeweeks materiaal dus. Het oorspronkelijke recept is voor 6 personen, ik heb er een 2 persoonsvariant van gemaakt.

Sobanoedels met mango en aubergine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,29 out of 5)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 60 ml rijstazijn
  • 20 gr fijne kristalsuiker
  • 1/4 tl zout
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1/2 tl sesamolie
  • geraspte schil en sap van 1/2 limoen
  • 1 flinke aubergine
  • 1/2 mango
  • 1/2 rode ui
  • 200 gr sobanoedels
  • handje koriander
  • handje basilicum

Instructions

1

Je begint met de dressing. Hiervoor verwarm je in een steelpannetje de azijn met het suiker en de zout. Blijf erbij en als de suiker is opgelost haal je het pannetje van het vuur en voeg je de klein gesneden knoflook en chilipeper toe. Als de dressing is afgekoeld voeg je ook de sesamolie, limoenrasp en sap toe.

2

Kook de noedels in ruim kokend water gaar. Kijk op de verpakking hoe lang ze nodig hebben, meestal een minuut of 5-7. Als ze beetgaar zijn, giet ze af in een vergiet en spoel af onder de koude kraan.

3

Terwijl de noedels koken snij je de aubergine in kleine blokjes en bak je ze in ruime olie tot ze lekker bruin zijn. De aubergine zuigt behoorlijk wat olie op, dat is niet erg, dat is lekker! Dus mocht de aubergine droog dreigen te bakken, vul de olie aan. Als de aubergine goudbruin is, draai het vuur uit en bestrooi met een klein beetje zout.

4

Snij de mango in blokjes en de rode ui in in dunne ringetjes.

5

Meng in een schaal de noedels, aubergine, mango, ui en dressing, en hussel lekker door elkaar. Maak af met koriander en basilicum.

6

Enjoy!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Anne
    20 april 2020 at 21:11

    Wat een heerlijk gerecht! Bedankt voor het delen . Dit gerecht is opgeslagen in mijn favoriete recepten.

    • Reply
      admin
      27 april 2020 at 19:31

      Wat fijn, het is ook een van mijn favorieten!

  • Reply
    Charley dumbassbitch Lageveen
    5 maart 2024 at 16:58

    Heeeeeerrlijk echt een top receptje!! ik kan alleen zo goed koken hahaha zo dom van mij

  • Reply
    Mj
    15 mei 2024 at 17:32

    Heerlijk zomers gerecht, allerlei smaakexplosies bijelkaar.
    Bij een etentje:
    Vooraf wat meditiaraanse bruchetta en nadehand aardbeien met slagroom met pistache. De avond kan niet meer stuk.
    Rosé erbij.

  • Leave a Reply