hoofdgerecht/ kids/ pasta

Spaghetti alla puttanesca

Toen ik vegetarier werd, was ik eigenlijk vistarier, oftewel: geen vlees wel vis. Ik vond vis te lekker, kon er geen afscheid van nemen. Die ziltige smaak is goddelijk. Nu ik ben overgestapt op helemaal plantaardig, ben ik op zoek gegaan naar een goede vervanger. Want het is niet alleen de vis zelf die ik vaak gebruikte, ook thaise vissaus, visbouillon of trassie bleven bij mij nooit ongebruikt in de kast staan. Ik ben nog experimenterende, maar wat ik nu veel gebruik is nori. De japanse zeewier die je in de winkel als vellen kan kopen. Daar kan je in een saus niks mee, dus ik heb het in de blender gegooid om er zeewierpoeder van te maken. Dat heb ik nu in een potje staan in mijn kruidenla, en als ik een vissig recept maak, dan gaat daar zeewierpoeder doorheen. Zoals bijvoorbeeld in deze puttanesca. Pre-vegan maakte ik dat met tonijn en ansjovis. Nu gebruikte ik de visvrije tonyn van de Vegaslager, en het zeewierpoeder. Dat levert het mondgevoel op van een echte puttanesca, maar vooral een heerlijk zilte smaak.

Spaghetti alla puttanesca

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 20 min

Ingredients

 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode peper
 • 2 eetlepels kappertjes
 • 1 handje olijven
 • 1 pot passata
 • 1 bosje peterselie
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 doosje visvrije tonyn (vegetarische slager)
 • 2 theelepels geroosterd zeewierpoeder
 • 300 gr spaghetti

Instructions

1

Zet een pan ruim water op het vuur en voeg de spaghetti toe zodra het water kookt.

2

Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in ruime olie. Zodra ze zacht zijn, voeg de kleingesneden rode peper en olijven, en de kappertjes en tonyn toe. Laat even lekker fruiten en de smaken samenvoegen.

3

Voeg de passata, zeewierpoeder en kaneel toe. Proef en voeg zout en peper toe als je dat nodig vind (ik vind dat nooit nodig, dit gerecht is al zo smaakvol van zichzelf.

4

Giet de pasta af en verdeel over de borden.

5

Strooi op het laatste moment, net voordat je je borden serveert, de kleingescheurde peterselie over de saus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply