hoofdgerecht/ makkelijk/ pasta

Stevige winterpasta

Courgette en paddestoelen, plantaardige speckjes en een restje linzen, dat maakt een heerlijke smaakvolle basis voor een rijke, umami pastasaus. Hij viel erg in de smaak bij de kinderen, zet hem maar op je site mam! Bij deze dus. Makkelijk te maken, en rijk aan eiwit zonder dierlijke producten. Voor de kinderen maakte ik hem met ravioli (de vegetarische variant), en voor mezelf met gewone pasta (de vegan variant).

Stevige winterpasta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 1 flinke ui
  • olijfolie
  • 300 gr pasta naar keuze
  • 3 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 pakje plantaardige speckjes
  • 1 pakje sojaroom
  • 1 blikje linzen (200 gr)
  • 1/2 blokje paddestoelenbouillon
  • flinke snuf peper
  • handje grof gesneden peterselie
  • evt. edelgistvlokken

Instructions

1

Snijd de ui klein en fruit 10 minuten in ruime olijfolie in een grote koekenpan.

2

Snijd ondertussen de courgette, champignons en knoflook klein en zet water op voor de pasta.

3

Als de ui lekker zacht en lichtbruin is voeg je de gesneden groente en knoflook toe, en gooi je de pasta in het kokende water.

4

Laat de groenten 7 minuten op middelhoog vuur garen, voeg evt nog wat extra olijfolie toe.

5

Voeg dan de speckjes en uitgelekte linzen toe, verkruimel het bouillonblokje en voeg ook de peper toe.

6

Als de pasta klaar is en afgegoten, voeg dan pas de sojaroom (en evt edelgistvlokken voor een kazig effect) toe aan de saus. Schep nog 1 keer om zet uit. Als je sojaroom te vroeg toevoegt wordt het heel dun, beter zo laat mogelijk.

7

Verdeel de pasta over de borden, schep de saus er over heen en bestrooi elk bord met een beetje verse, kleingesneden peterselie.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply