kids/ kookboek/ zoet

Blueberry kokos-notencake

Met recepten spelen is het leukste wat er is. Ik vond een bosbessenkokos cake in het boek “Snel en simpel” van Sarah Britton, maar die was niet vegan en ik dacht dat hij door de toevoeging van noten nóg lekkerder kon. En zo geschiedde. En zo werd er genoten. En zo werd er om het recept gevraagd. En zo plaatste ik hem hier. Voilà!

Blueberry notencake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 10

Ingredients

  • 90 gr kokosrasp
  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr tarwemeel
  • 70 gr amandelmeel
  • 2 el suiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 1 tl kardemompoeder
  • 3/4 tl zout
  • 400 ml kokosmelk
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el vers citroensap
  • 2 tl vanille extract
  • 60 ml honing
  • 2 "chia eieren" (2 el chiazaad laten weken in 6 el water tot een gelei-achtige substantie ontstaat)
  • 120 gr bosbessen
  • 50 gr pecannoten grof gehakt

Instructions

1

Bereid de "chia eieren" voor. Meng 2 eetlepels chiazaad met 6 eetlepels water en laat ongeveer 10 minuten staan tot een gelei-achtige substantie ontstaat.

2

Meng in een kom alle ingrediënten: de kokosrasp, de havervlokken, het tarwe- en amandelmeel, de suiker, het bakpoeder, de baksoda, de kardemompoeder en het zout.

3

Meng in een andere kom de natte ingrediënten: de kokosmelk, de citroenrasp, de citroensap, de vanille, en de honing.

4

Giet de natte en droge ingredienten bij elkaar en roer alles rustig om. Schep de gehakte pecannoten, de bosbessen en de "chia eieren" erdoor.

5

Giet het geheel in een ingevette bakvorm of in een bakvorm met bakpapier. Als je nog wat kokosrasp over hebt strooi je die over de cake voor hij de oven in gaat.

6

Bak de cake in een 30 tot 40 minuten op 180 graden. Het hangt een beetje van de bakvorm af hoe lang je moet bakken. Ik gebruikte een soort brownievorm om er vierkantjes van te snijden. Dat maakt de cake wat lager en dan is wat korter bakken prima. Als je een traditionele cakevorm gebruikt, en de cake wat hoger is, bak dan wat langer. Het zekere voor het onzekere neem je natuurlijk door een satéprikker in de cake te prikken om te kijken of hij nog nat is. Bij een droge prikker haal je hem er direct uit, want je wil natuurlijk geen té droge cake.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply