basics/ pittig/ snel

Pindasaus

Zelf pindasaus maken is makkelijk en veel lekkerder dan die vettige potjes uit de supermarkt. Ik maak het met zelfgemaakte pindakaas (gewoon pinda’s in de keukenmachine laten draaien tot het een papje is en dan een snufje zout toevoegen… klaar is kees). Als je het zelf maakt kun je het met de twist maken die je zelf wil, op zijn Thais met citroengras, gember en limoensap of zijn Indonesisch met kokos, ketoembar en sambal. Hier het basisrecept waar je lekker mee kunt variëren.

Pindasaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 teen knoflook
  • 1/2 ui
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 4 el pindakaas
  • 2 el ketjap
  • 75 ml plantaardige melk
  • 1 el gehakte pinda's
  • snuf zout

Instructions

1

Bak de kleingesneden knoflook, ui, gember en rode peper in plantaardige olie kort op middelhoog vuur.

2

Voeg de pindakaas, ketjap, plantaardige melk toe en laat heel even borrelen.

3

Het wordt snel droog als het op te heet vuur staat dus roer goed en zet uit als het de gewenste dikte heeft. Als het te hard gaat voeg je gewoon nog wat "melk" toe.

4

Voeg evt eigen ingrediënten toe en serveer.

5

Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nasi met vegan spiegelei - Leckerbeckje
    17 maart 2019 at 18:02

    […] je verstelt staat van hoe echt het smaakt. Ik combineerde het met een lekker bordje nasi en zelfgemaakte pindasaus. Het is wel een weekendrecept, oftewel, je neemt lekker de tijd om in de keuken te staan, muziekje […]

  • Leave a Reply