Toen ik vegetariër werd deed het missen van vlees me eigenlijk niet zoveel. Het enige vleesgerecht waar ik oprecht altijd mijn vingers bij opat, en wat ik echt miste, was boeuf bourguignon. Alleen al dat de hele middag laten stoven van vlees tot het boterzacht is, de dikke, herfstig smakende saus die langzaam ontstond, heel fijn! Een goede plantaardige variant kreeg ik niet voor elkaar. Alleen dit recept uit het kookboek van The Green Kitchen komt in de buurt. Ja, het malse vlees mist, maar de herfstige smaak is heerlijk. De zoete biet, de hartige linzen en paddestoelen en de kruidige wijn en tijm maken het een perfect recept voor de bourguignon liefhebber!
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de linzen toe. Laat ongeveer 20 minuten koken. Verhit in een pan wat olijfolie en bak de ui en knoflook zacht. Snij de wortel en biet grof en voeg die toe, samen met de laurierblaadjes, tijm, peper en zout. Laat een minuut of 5 bakken. Roer de tomatenpuree, wijn en groentebouillon erdoor, breng aan de kook en laat zo'n 20 minuten sudderen. Bak in een aparte koekenpan de paddestoelen en voeg die toe aan het stoofpotje. Meng de maizena met een klein beetje water en voeg toe aan het stoofpotje. Proef, en voeg indien nodig nog wat wijn of kruiden toe. Verdeel de linzen over de borden en schep het stoofpotje ernaast. Strooi de peterselie en tijm er overheen. Enjoy!Biet Bourguinon
Ingredients
Instructions
No Comments