burger/ hoofdgerecht/ makkelijk

Aardappels, vlees en groente

Ok, niet helemaal wat je verwacht, zeg maar net even anders, vegan style. Geen gekookte piepers maar zoete, volle aardappelpuree, geen doodgekookte bloemkool maar knapperige gemengde groene groente in een limoen-knoflookdressing als frisse tegenhanger,en de beyond burger is gewoon de lekkerste plantaardige burger. Het enige waar je even tijd voor moet rekenen is het roosteren van de aardappels, verder is dit een heel snel, lekker en makkelijk gerecht. En super voedzaam!

Zoete aardappelpuree, groene groente en beyond burger

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 45

Ingredients

  • 3 zoete aardappels
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 tenen knoflook
  • handje koriander
  • 70 gr tuinbonen
  • 70 gr sugar snaps
  • 1/2 courgette
  • 2 beyond burgers (of andere vega burgers, wat je lekker vindt)

Instructions

1

Warm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de zoete aardappels in de lengte door en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, met de gesneden kant naar beneden. Wrijf de bovenkant, de schil, ruim in met olie en laat 40 minuten roosteren in de oven.

3

Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Snij de knoflook en koriander klein en meng met de rasp en het sap, en 1 eetlepel olijfolie. Schep om en zet apart.

4

Snijd de courgette in plakjes en bak op middelhoog vuur in ruime olie.

5

Zet een pannetje water op en als het kookt blancheer dan de tuinbonen en sugar snaps kort.

6

Bak de burgers in 5 minuten op hoog vuur aan beide kanten bruin.

7

Als de aardappels klaar zijn, schep dan met een lepel het vruchtvlees eruit en meng met het slokje havermelk, en de flinke snuf zout en peper en blender tot een puree.

8

Meng in een schaal de courgette, tuinbonen en sugar snaps met de limoendressing en hussel even lekker door.

9

Schep op elk bord een deel puree, groente en een burger.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply