aziatisch/ hoofdgerecht/ pittig

Indiase curry met Hollandse knollen

Heerlijke romige curry met alleen maar knolgroente. In oorspronkelijke Indiase curry vind je groente als aubergine, aardappel of bloemkool. Maar wat weerhoudt je om eens wat te experimenteren? Zoete aardappel had ik al eens gebruikt, maar voor nu vulde ik het aan met oerhollandse pastinaak en knolselderij. Alle drie stevige knollen met een zoetige smaak die je heerlijk kan meebakken zonder dat ze uit elkaar vallen. En dus een prima basis zijn voor een stevige en smakelijke multiculti curry.

Indiase curry met Hollandse knollen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 150 gr rijst
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 1 el currypasta (kan zelfgemaakte of uit een potje, ik gebruikte thaise gele curry)
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el massala garam
  • 1/2 el kurkuma
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1/4 knolselderij
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el agavesiroop
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf peper
  • handje gehakte cashewnoten
  • handje gehakte koriander

Instructions

1

Verwarm de olie in de koekenpan. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit met de currypasta op middelhoog vuur. Voeg de groentebouillon toe en laat 5 minuten meekoken.

2

Snijdt ondertussen de pastinaak, zoete aardappel en knolselderij in kleine blokjes, voeg samen met de specerijen toe en laat 5 minuten meekoken.

3

Voeg de kokosmelk toe, als het kookt draai het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen.

4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als hij langer dan 20 minuten moet koken was je natuurlijk begonnen met de rijst.

5

Hak ondertussen de cashwenoten en koriander grof.

6

Als de curry bijna klaar is voeg je de zout, peper en agavesiroop toe. Proef. Als hij nog pittiger mag kan je chilivlokken toevoegen.

7

Giet de rijst af en verdeel over de borden.

8

Doe op elk bord een flinke schep curry erbij en bestrooi met koriander en cashewnootjes.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply