aziatisch/ hoofdgerecht/ kookboek

Koreaans stoofpotje met kimchi

Ik maakte wel eens zelf kimchi, die Koreaans gefermenteerde groente, maar dat moet je wel van tevoren bedenken omdat het tijd (liefst weken) nodig heeft om te fermenteren. Toen vond ik in de supermarkt de kimchi van Kesbeke (het Amsterdamse uitjes en augurkenmerk) en dat wilde ik wel een keer uitproberen. Als basis voor het stoofpotje gebruikte ik het recept uit Vegan East, het fijne vegan kookboek met Aziatische gerechten van Milou van der Will, maar ik maakte hem wat eenvoudiger, passend bij de supermarktkimchi. Nu was dit opeens juist een makkelijk en eenvoudig gerecht geworden, maar wel met die authentieke kimchismaak. Voor herhaling vatbaar dus!

Koreaans stoofpotje met kimchi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui in ringen
  • 100 gr oesterzwammen grof gesneden
  • 1 tl misopasta
  • 200 gr kimchi (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 200 gr linzen (uit blik of eerst zelf koken)
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 1 tl suiker
  • 400 ml groente- of paddestoelenbouillon
  • 150 gr tofu in plakjes
  • 100 gr sobanoedels
  • 2 stengels bosui
  • 1/2 tl sesamzaad

Instructions

1

Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit de ui zo'n 5 minuten tot ze zacht is. Voeg de oesterzwammen toe en bak nog zo'n 3 minuten. Voeg de misopasta, kimchi, linzen, chilipoeder en suiker toe. Bak al roerend zo'n 2 minuten en voeg de bouillon toe. Laat lekker pruttelen.

2

Kook water voor de noedels en kook volgens de gebruiksaanwijzing.

3

Snijd ondertussen de tofu in plakjes laat de laatste paar minuten meestoven.

4

Als de noedels klaar zijn giet ze af, meng met het stoofpotje, schep goed om en haal van het vuur af.

5

Snijd de bosui in kleine ringetjes.

6

Verdeel het stoofpotje over 2 borden, en bestrooi met bosui en sesamzaad.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply