kids/ snel

Jackfruit ‘pulled net-echt chicken’

Ik las er de laatste tijd steeds vaker over. Jackfruit als vleesvervanger. Jackfruit is een tropische vrucht met een vezelige structuur, die zich goed laat verwerken als in gerechten die op vlees gebaseerd zijn. Dat moest ik natuurlijk uitproberen. In de betere supermarkt of biologische winkel kan je het in blik kopen van Fairtrade Original.

Voor de kinderen die zo van barbecueĆ«n houden maakte ik een lekker Amerikaanse maaltijd: pulled chicken met bbq-saus met lekkere frisse coleslaw. Verrassend makkelijk te maken, en verrassend snel op šŸ™‚

Jackfruit 'pulled net-echt chicken'

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 2 blikken jackfruit
  • 1 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano
  • 8 el BBQsaus
  • 1 kopje water
  • 75 gr spitskool
  • 50 gr rode kool
  • 50 gr winterpeen
  • 2 el vegan mayo (die van Jean Baton van de AH is superlekker)
  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl ahornsiroop
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 4 wraps
  • 4 partjes limoen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Haal de jackfruit uit het blik, spoel af en laat uitlekken in een vergiet.

3

Snij ondertussen de ui en knoflook klein en bak in de olie op middelhoog vuur. Als het zacht is voeg je de kruiden toe en laat je het nog 3 minuten sudderen voor je het uit zet.

4

Pak een ovenschaal en trek de uitgelekte jackfruit met de hand uit elkaar voor het 'pulled' effect en verdeel over de schaal. Meng de BBQsaus met het ui-kruidenmengsel en schep door de jackfruit.

5

Zet het in de oven en laat zo'n 15 minuten bakken.

6

Maak ondertussen de 'coleslaw'. Snij hiervoor de kool en wortel in dunne reepjes. Bij de kolen doe ik dat met de hand. Voor de wortel gebruik je of een keukenmachine of een juliennesnijder (een soort dunschiller waar je hele kleine reepjes mee kan snijden, superhandig)

7

Meng voor de dressing de mayo, peterscelie, mosterd, ahornsiroop en de zout en peper door elkaar, en schep dit door de kleingesneden groente.

8

Schep op elke wrap in het midden een kleine schep 'coleslaw' en een schep jackfruit. Vouw daarna de onderkant van de wrap een stukje over de vulling heen, draai een kwartslag en rol de wrap op.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply