pittig/ soep/ voorgerecht

Spicy pompoensoep

Een basis pompoensoep is het makkelijkste wat er is. Pompoen bakken, bouillon erbij, blenderen… klaar. Maar van mij mag hij wel wat pit hebben. Tegenover het zachtzoete van de pompoen zet ik graag wat peper en gember. Vooral fijn als je zelf wel wat pit kan gebruiken…

Oja, en ik hou van stevige soepen. Maaltijdsoepen. Denk dikke erwtensoep. Als je liever een wat dunnere soep wil, die lekker wegeet als voorgerecht zonder dat je gelijk vol zit, gebruik dan een halve pompoen in plaats van een 3/4. Of maak wel die met 3/4 en voeg wat water toe als je hem te dik vindt. Easy peasy lemon squeezy.

Spicy pompoensoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 1 ui
  • 5 cm gemberwortel
  • 1 halve rode peper (met pitjes voor meer pit)
  • 1/2 tl djahé
  • 3/4 pompoen (koop een biologische, dan kan je de schil ook gebruiken)
  • 500 ml plantaardige bouillon
  • evt. als topping handje koriander en geroosterde zonnebloempitjes

Instructions

1

Snij de ui fijn en bak glazig in ruime olie.

2

Schil de gember en snij fijn samen met de rode peper en voeg met de djahé toe aan de ui.

3

Snij de pompoen. Als je biologische pompoen gebruikt kan je de schil ook gewoon gebruiken en hoef je alleen maar de pitjes te verwijderen, scheelt weer... Snij in kleine blokjes en gooi ook in de koekenpan.

4

Laat het geheel zo'n 10 minuten op laag vuur zacht bakken.

5

Verwarm in een soeppan 500 ml plantaardige bouillon.

6

Voeg het pompoenmengsel uit de koekenpan toe en laat zo'n 10 minuten samen koken.

7

Zet de blender in de pan en draai tot een heerlijk fluwelige soep.

8

Schep de soep in je soepkommen en maak af met wat je lekker vindt, ik gebruikte koriander en zonnebloempitjes.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply