hoofdgerecht/ pasta/ snel

Zomerse groene pasta

Deze zonnige dagen vragen om een zonnige pasta. Fris, licht en smaakvol! Het is weer aspergeseizoen dus ik maakte een pasta met doperwtjes, groene asperges, citroen en munt. Lekker snel klaar omdat je de doperwtjes en de asperges alleen maar hoeft te blancheren. De basis is een heerlijke romige saus van gepureerde doperwtjes, knoflook, citroen en sojaroom. Weer eens wat anders dan de klassieke bolognèse of pasta paddestoelen die hier in huis favoriet zijn. Maar vooral smullen geblazen. Althans, 2/3 van mijn nageslacht vindt munt door het avondeten niet te doen, dus die serveerde ik apart voor de liefhebbers. Maar verder ging de pan helemaal leeg!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 400 gr doperwten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen (rasp van de schil en versgeperst sap)
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf peper
  • half bundeltje groene asperges
  • 400 gr pasta
  • 1 pakje sojaroom
  • handje muntblaadjes
  • handje geroosterde pijnboompitjes

Instructions

1

Breng een pan ruim water aan de kook.

2

Blancheer de erwtjes zo'n 3 minuten in de pan. Zet 1/3 van de erwtjes apart en doe 2/3 in een keukenmachine.

3

Pel de knoflooktenen en doe met de citroenrasp, sap, peper en zout bij de erwtjes in de keukenmachine. Draai tot een mooie gladde massa.

4

Snijn de asperge in stukjes van zo'n 5 cm en gebruik hetzelfde kokende water om de asperges zo'n 3 minuten te blancheren. Haal ze uit het kokende water en zet de asperges apart.

5

Gebruik het kokende water nog een keer en nu voor de pasta, kook volgens de instructie op de verpakking.

6

Terwijl de pasta kookt verwarm je in een pannetje de erwtenpuree met de sojaroom. Proef of je voldoende zout en peper hebt toegevoegd.

7

Giet de pasta af als het gaar is en meng in een grote schaal met de romige groene saus en de apart gezette erwtjes. Verdeel over de borden en maak af met de asperges, munt en pijnboompitjes.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply