hoofdgerecht/ makkelijk/ oven

Traybake spicy bloemkool, kikkererwten en boerenkool

Ik kreeg een carnivore vriendin te eten met een verzoek. Ze wilde graag iets vegans eten wat ze zelf ook makkelijk na kon maken. Na even piekeren besloot ik met haar een traybake te eten. Lekker makkelijk, gemengde groenten en een kruidige olie en de oven doet het werk terwijl jij lekker bijkletst. In het heerlijke kookboek van Rukmini Iyer ‘de groene bakplaat’ vind je heel veel van dat soort recepten. Ik haalde een recept van haar er uit en paste het nog een beetje aan naar mijn eigen smaak. Als je denkt boerenkool, hoe dan? De boerenkool haalt dit recept juist op, een volle smaak die heel goed past bij de middenoostenkruiden. En maak je ovenschotel af met tahini dressing, een naanbrood en salade. Die tahini dressing kan je zelf maken of je maakt het je makkelijk en haalt hem in de toko. Het gerecht viel in de smaak. Nu benieuwd of ze het zelf ook nog een keer gaat maken…

Traybake spicy bloemkool, kikkererwten en boerenkool

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 halve bloemkool in roosjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 rode ui in ringetjes
  • 100 gr boerenkool
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen gemberpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl gemalen gedroogde granaatappelpitjes
  • handje verse koriander
  • handje geroosterde pompoenpitten
  • tahinsaus
  • 60 gr tahin
  • sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el water
  • zout en peper naar smaak
  • naanbrood

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Leg de bloemkool, kikkererwten, ui en kool op een bakplaat of in een ovenschotel.

3

Meng in een schaaltje de olie met de specerijen, verdeel over de groente en schep om.

4

Zet het geheel zo'n 30 minuten in de oven staan.

5

Maak ondertussen de tahindressing als je geen tijd had om langs de toko te gaan. Meng hiervoor alle ingrediënten, proef, voeg naar smaak zout en peper toe en zet apart.

6

De laatste minuten in de oven doe je ook het naanbrood in de oven.

7

Als alles gaar is strooi je de koriander en pompoenpitten over de groente en zet je de 'tray' op tafel met tahin dressing en het brood. Lekker samen uit de 'tray' eten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply