bijgerecht/ hoofdgerecht/ makkelijk

Groene kruidencouscous

Omdat ik zo van de kleur groen houd, omdat Ottolenghi zo’n inspiratie is en omdat het zo lekker combineert met van alles. In een kwartier klaar en een smaakpalet om u tegen te zeggen. De kinderen houden van de Auf Wiederschnitzel van de vegaslager dus die maakte ik erbij, en ik deed iets minder peper dan Ottolenghi. Iedereen blij 🙂

Groene kruidencouscous

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 150 gr couscous
  • 1 liter bouillon
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl gemalen komijnzaad
  • 50 gr gedopte pistachenootjes
  • 2 bosuien
  • 1/2 groene peper
  • 50 gr rucola
  • 20 gr verse peterselie
  • 20 gr verse munt
  • 20 gr verse koriander
  • 15 gr verse dille
  • 2 el gedroogde dragon
  • 1 dl olijfolie

Instructions

1

Doe de couscous in een schaal en overgiet met de bouillon. Laat zo'n 10 minuten staan en als hij nog niet gaar is maar al wel droog giet je er nog wat heet water bij.

2

Snijd ondertussen de ui klein en bak op niet te heet vuur in de olie en met het zout en komijn. Als het zacht en bruin is draai je het vuur uit.

3

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes, de peper klein en hak de pistache in stukjes en zet met de rucola apart.

4

Doe de kruiden met de olie in een blender en pureer tot een gladde, groene pasta. Schep de pasta met een vork door de gare couscous (met een lepel wordt het wat klonterig) tot de alle couscous groen is.

5

Schep vervolgens de bosui, peper, pistache en rucola erdoor en schep goed om.

6

Verdeel over de borden en serveer met wat je maar lekker vindt.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply