hapje/ snel

Aspergetaartje

Iets makkelijks vandaag. Want hoe leuk ik koken ook vind, soms heb je er gewoon even geen zin in. Net zoals je soms geen zin hebt om door een supermarkt te struinen. Vandaag was zo’n dag. Dus trok ik mijn koelkast en mijn diepvries open. En maakte ik iets dat met wat meer aandacht een sjiek bijgerecht zou kunnen zijn, maar als je geen tijd of grote honger hebt, een makkelijke hap voor in de avonduren. Bladerdeeg, een restje groene asperges, een restje plantaardige room, citroen en knoflook. That will do…

Aspergetaartje

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • bladerdeeg (zonder roomboter)
  • plantaardige room (ik had nog een restje rijstroom)
  • groene asperge in stukjes van 5 cm gesneden
  • 2 tenen knoflook geperst of klein gesneden
  • citroenrasp
  • snuf peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor volgens de instructie op de bladerdeegverpakking.

2

Snij de asperges en verdeel ze over de bladerdeeg.

3

Besprenkel met wat room, en strooi de citroenrasp, knoflook er over heen.

4

Maak af met peper en zout en schuif in de oven.

5

In de oven komt de bladerdeeg daar waar haar niet bedekt is omhoog, waardoor vanzelf een soort gebakje ontstaat. Na 15 minuten de krant lezen, twitteren, met de poes kroelen of met de kinderen kletsen ben je klaar.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply