hoofdgerecht/ pittig

Snelle aubergine- en kikkererwtencurry

Ik hou enorm van curry, het is zo’n veelzijdig gerecht. Ook als je geen dierlijke producten wil gebruiken zijn er eindeloze mogelijkheden. Duik in de boeken en er gaat een wereld voor je open aan smaken. Ik gebruik vaak het boek “the curry guy” waar overheerlijke recepten in staan zoals dit recept voor Aloo Gobi. Maar dat zijn vaak wel weekendprojectjes met het maken van een basissaus of tochtjes langs een toko. Zo op een doordeweekse dag ga ik voor makkelijk, en gebruik ik mijn favo masala mix die ik altijd op voorraad heb met een basis van groente, kokos en tomaat. Supermakkelijk en supersmakelijk.

Snelle aubergine- en kikkererwtencurry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 aubergine
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 tl sesamolie
  • snuf zout
  • 1 ui
  • 1/2 el plantaardige olie
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 tl masala kruiden
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 2 cm gember fijn gehakt
  • 1/2 blik gepelde tomaten
  • 1/2 blik kokosmelk
  • 1 blikje kikkererwten
  • Evt. een handje verse kruiden als koriander of peterselie
  • bijgerecht naar keuze: naanbrood, rijst of noedels

Instructions

1

Snij de aubergine in blokjes en bak in de plantaardige olie tot ze lekker zacht en bruin zijn. Voeg op het laatst de sesamolie en zout toe en zet apart.

2

Snij de ui klein en fruit z0'n 5 minuten in de olie tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de kruiden toe, en terwijl het even staat te pruttelen snij je de knoflook en gember klein en voeg je toe. Laat zo'n 5 minuten meebakken en voeg dan de tomaten en kokosmelk toe. Laat weer zo'n 5 minuten pruttelen en voeg de kikkererwten en aubergine toe. Zet nog even 1 minuut op hoog vuur en klaar is kees.

3

Verdeel de curry over de borden met je bijgerecht naar keuze en maak af met verse kruiden.

4

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Alice
    30 april 2019 at 06:26

    Klinkt heerlijk, ga ik zeker proberen.

    • Reply
      admin
      5 mei 2019 at 19:55

      Is ook heerlijk šŸ™‚
      Benieuwd wat je er van vindt…

    Leave a Reply