kids/ zoet

Vegan oreo-choco taart

Je zou het niet zeggen met dat cremelaagje maar oreo’s zijn dus hartstikke vegan. De original versie althans, en daar gaan er hier 2 rollen van in. Is dus niet voor watjes, dit recept. In de basis een vegan cheesecake door de creme die je maakt met rauwe cashewnoten. Het vergt daardoor wel wat voorbereidingstijd, omdat de cashews moeten weken. Niet een taart dus om impulsief te maken, wel echt een herfstvakantie taart.

Vegan oreo-choco taart

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 3,45 out of 5)
Laden...

Ingredients

 • 200 gr cashewnoten
 • 2 rollen oreo's
 • 100 gr dadels (liefst medjoul, die zijn het lekkerst)
 • 2 el kokosolie
 • 40 gr ahornsiroop
 • 3 el citroensap (het liefst versgeperst)
 • 2 tl vanille-extract
 • 100 ml kokosmelk
 • 50 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 • 3 el kokosolie (vloeibaar)
 • 100 gr pure chocolade

Instructions

1

Laat de cashewnoten minimaal vier uur in een schaaltje met water weken.

2

Pak één rol oreo's en een aardappelschilmesje. Schraap met de achterkant van het mesje de crèmelaag van de oreo’s af. Doe de kale koekjes in een schaal en de crème in een apart schaaltje en zet weg voor later.

3

Doe de dadels en leeggeschrapte koekjes in een keukenmachine en laat draaien, als het een mooi mengsel is doe je de 2 el kokosolie erbij en laat nog even kort draaien.

4

Nu heb je de bodem. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk aan met de bolle kant van een eetlepel.

5

Verwarm de chocolade au bain marie en giet de helft van de chocolade over de bodem van de taart. Zet de bodem in de koelkast.

6

Maak de keukenmachine schoon en giet de cashewnoten af.

7

Pak nu de tweede rol oreo's. Doe dezelfde exercitie met de helft van de koekjes: afschrapen en apart zetten.

8

Doe nu de cashewnoten, ahornsiroop, citroensap, vanille-extract, oreocremeschraapsel, kokosmelk en amandelmelk in de keukenmachine. Laat een minuut of 5 draaien tot je een zachte, gelijkmatige substantie hebt en voeg als laatste de kokosolie toe. Verkruimel 5 koekjes en spatel door het mengsel. Niet draaien in de keukenmachine want dan verdwijnt het in de massa, je wil juist nog een beetje kruimelbite.

9

Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengsel over de bodem heen, strijk glad en giet de rest van de gesmolten chocola in het midden van de taart. Haal een paar oreo's uit de rol en snij ze met een scherp mes doormidden en druk ze in de chocolade. Van de leeggeschrapte koekjes pak je er nog eentje, verkruimel die in je hand en strooi over de taart. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast.

10

Snijd aan met een scherp mes in niet al te grote stukken, dit is superlekker maar ook machtig. Gewoon genieten van een klein puntje.

11

Enjoy!

12

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply