hoofdgerecht/ kids/ pasta

Pasta met sinaasappel en walnoot

Pasta met sinaasappel? Dat is toch niet zo’n raar Hollands misbaksel als pizza met ananas? Nee, dat is een verrassend recept van Yvette van Boven wat je ook prima als vegan gerecht kunt maken blijkt. Makkelijk, kleurrijk, smaakvol en kindvriendelijk. Een nieuwe favoriet dus. Om op een doordeweekse dag snel iets lekker op tafel te zetten, maar ook om in het weekend vrienden mee te verrassen. Het vegan maken was niet heel ingewikkeld, ik verving de parmezaan door vegan parmezan. Zelf gemaakt in mijn geval, maar Willicroft maakt ook uitstekende!

Pasta met sinaasappel en walnoot

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 4 sinaasappels (liefst biologisch omdat je ook schil gebruikt)
  • 350 gr pasta
  • 50 ml olijfolie
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr in stukjes gehakte walnoten
  • 100 gr vegan parmezaan
  • 1 handje peterselie

Instructions

1

Rasp de schil van de sinaasappels en zet apart. Pel 2 sinaasappels, en snijd elk partje in 3 stukjes. Pers de andere 2 sinaasappels uit en zet het sap apart.

2

Verwarm de olie in de koekenpan en bak de sinasappelsstukjes op middelhoog vuur tot het lekker bruin wordt.

3

Kook het water voor de pasta en bereidt de pasta volgens de instructie op de verpakking.

4

Snijd de knoflook klein en voeg samen met de chilivlokken toe aan de sinaasappelstukjes.

5

Als de pasta nog 3 minuten moet voeg je het sinaasappelsap en de gehakte walnoten toe.

6

Snijd de peterselie klein en voeg ook daar de helft van toe.

7

Giet de pasta af en verdeel over de borden.

8

Verdeel de sinaasappelsaus over de pasta en bestrooi elk bord met nog wat parmezaan en peterselie.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply