hoofdgerecht/ pittig/ snel

Chinese groente freestyle

Voor sommige gerechten heb je helemaal niet zo gek veel nodig, als de ingrediënten maar van goede kwaliteit zijn. Zo koop ik mijn Aziatische producten bij een goede toko en dat verschil proef je echt. Lekkere sesamolie en lekkere sojasaus zijn de geheimtip van dit gerecht. En dit is dan ook niet echt een recept gerecht, maar meer freestyle. Gebruik de groente die je lekker vindt in de hoeveelheid die je wil (paksoi, boksoi, kool of iets nog exotischers als okra), de koolhydraten die je lekker vindt (jasmijnrijst, zwarte rijst, noodles of quinoa) en de eiwitten die je lekker vindt (nepvlees, tahoe of als je toch nog dierlijk eet, kip). Voeg wat heet, zoet en zuur toe, en klaar ben je.

Chinese groente freestyle

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

 • 300 gram groente naar keuze (ik gebruikte paksoi, ui, sugarsnaps en oesterzwam)
 • 2 el sesamolie
 • 3 cm verse gember
 • halve rode peper (de hoeveelheid ligt eraan of hij van de toko of de supermarkt komt, en de heetheid die je wil)
 • 1/2 tl suiker
 • flinke snuf zout
 • koolhydraten: ik gebruikte zilvervliesrijst omdat ik dat lekkerder vindt dan witte
 • eiwitten: ik gebruikte kipstuckjes van de vegetarische slager
 • 2 el goede sojasaus
 • 1 el sesamolie
 • sap van een 1/2 limoen
 • geroosterde sesamzaadjes (of iets anders waar je zin in hebt, cashews is ook lekker, of pinda's)

Instructions

1

Snij de groente die je wil gebruiken grof. Verhit de sesamolie in een grote pan op niet te hoog vuur (sesamolie is superlekker maar verbrandt ook snel als je te heet bakt, dus temperen en wat langer wokken). Gooi je gesneden groente erbij.

2

Snij de gember en rode peper zoals je het wil (klein of groffer, ik hou van kleine gember en wat groffere peper). Gooi de gember en peper bij de groente, samen met de suiker en zout en laat rustig door bakken. Het moet echt ruim in de olie zitten, gooi er gerust nog wat bij als het wat droog lijkt.

3

Zet water op voor de rijst, en kook volgens de verpakking. Als je iets gebruikt wat meer tijd vraagt, zwarte rijst bijvoorbeeld, begin je daar natuurlijk mee. RTFM! Als de rijst klaar is giet je die af en zet even weg.

4

Zet een andere koekenpan op het vuur en doe de sesamolie en sojasaus in de pan. Voeg de kipstuckjes erbij en bak al roerend voor zo'n twee á drie minuten.

5

Verdeel de rijst over de borden, voeg aan elk bord een flinke schep groente toe en een schep sojakipjes.

6

Pers de limoen uit en verdeel over de borden en bestrooi met wat sesamzaadjes.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply