basics/ dipje/ kids

Rucola pesto

Pesto is een heerlijk bijgerecht. Zowel in zijn pure vorm om door je pasta te mengen, of om een lepeltje door tomatensaus te roeren of op je brood te smeren onder wat gegrilde groente. Zelf pesto maken is het makkelijkste dat er is. Zo makkelijk dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt, je je afvraagt waarom je eigenlijk altijd die potjes in de supermarkt kocht. In de originele pesto zit parmezaan maar dat kun je prima vervangen door edelgistvlokken. Het originele recept bevat parmezaan maar dat kan natuurlijk anders dankzij edelgistvlokken.

Rucola pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 40 gr rucola
  • 20 gr walnoten
  • 20 gr geroosterde pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl zout
  • snufje peper

Instructions

1

Rooster de walnoten en pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur en laat niet aanbranden!

2

Laat ze even afkoelen en doe ondertussen de overige ingrediënten in een keukenmachine.

3

Voeg ook de afgekoelde walnoten en pijnboompitten toe en laat alles draaien tot je jouw favoriete substantie hebt, ik hou wel van een beetje grof, de ander houdt van zijdezacht...

4

Gebruik direct, bijv. in een pasta, of bewaar in een weckpotje in de koelkast.

5

Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kalettes met pasta pesto - Leckerbeckje
    8 februari 2019 at 17:41

    […] daar de kalettes aan toe. Bring in the pasta pesto! Voor de pesto gebruikte ik een recept voor rucolapesto. Uiteindelijk bleken de kalettes meer naar boerenkool te smaken dan naar spruitjes, en een […]

  • Leave a Reply