hoofdgerecht/ kookboek/ makkelijk

Kruidige Griekse Stoofschotel

Stoofpotjes zijn heerlijk, en niet alleen om op te warmen na een koude winterdag,. In het vegan kookboek Happy Pear vond ik een recept voor een Grieks stoofpotje. Heerlijk voor een beetje mediterraan vakantiegIk paste hem een beetje aan naar mijn eigen smaak et voila, een heerlijk smaakvol zomers potje groente. Met een beetje fantasie zit je onder de oleander op het terras van Kalymnos…

Kruidige Griekse Stoofschotel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 winterwortel
  • 1/2 venkel
  • 1/2 courgette
  • 100 gr sperzieboontjes
  • 200 gr aardappeltjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 blikje blokjes tomaten
  • handje zwarte olijven gehalveerd
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl piment
  • 1 tl oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 citroen

Instructions

1

Snij de ui en knoflook fijn en fruit in ruime olie in een ruime koekenpan of stoofpot een minuut of 5 tot de ui glazig of bruinig is. Niet te heet want anders verbrand de knoflook.

2

Snijd ondertussen de venkel, wortel, courgette en aardappeltjes grof, voeg toe als de ui zover is en bak een minuut of 3 mee.

3

Voeg nu de groentebouillon, tomatenblokjes, olijven, sperziebonen, ahornsiroop, kaneel, piment, oregano, laurierblad, zout en peper toe, en breng aan de kook. Deksel erop en laat zo'n 15 minuten stoven. Check af en toe of het niet droog komt te staan. Snijd ondertussen de citroen in partjes (met schil)

4

Prik in de aardappeltjes en zodra die gaar zijn voeg je de citroenstukjes toe. Laat het geheel nog zo'n 5 minuten pruttelen en haal dan van het vuur.

5

Serveer met lekker vers brood.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply