hoofdgerecht/ kids/ makkelijk

Vegan kapsalon

Sommigen denken dat vegan altijd gezond betekent, en dat alle vegans gelijk ook healthfreaks zijn. Niks is minder waar, sterker nog, je kunt ook heerlijk vegan junk food eten. Niet voor niks schieten de vegan junk food bars als paddestoelen uit de grond. Laatst at ik daar, en dacht, I’ll try this at home. De kinderen waren hier natuurlijk gelijk voor te porren, en samen met de jongste maakte ik een vegan kapsalon. We maakten de knoflooksaus zelf, zodat die ook vegan was, en gebruikte vegan geraspte ‘kaas’ die prima smolt onder de grill. Ouderwets smullen geblazen!

Vegan kapsalon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • 1 zak franse frietjes
 • 1 familiepak vegan shoarma van Vivera (350 gr)
 • 1 zakje ijsbergsla
 • 1 halve komkommer
 • 2 trostomaten
 • 1 zak vegan geraspte kaas (ik gebruikte die van Violife die gewoon bij de AH in de schappen ligt)
 • 4 el vegan mayo (ik gebruik die van Jean Baton van de AH, heel lekker!)
 • 3 el soyayoghurt
 • 6 tenen knoflook (klein gesneden of geperst)
 • flinke snuf peper en zout
 • klein beetje fijngesneden peterselie

Instructions

1

Ik maakte de frietjes oldskool in de frituurpan, maar doe vooral wat je lekker vindt, airfryer, oven whatever...

2

Terwijl de frietjes (in de schuur :-)) staan te bakken maakte ik de knoflooksaus zodat die even kan intrekken. Snij de knoflook klein of pers de tenen uit, meng met de mayo en yoghurt en voeg een flinke snuf peper en zout en piepklein gesneden peterselie toe. Zet apart om even lekker in te laten trekken.

3

Verwarm de grillfunctie van je oven voor op 220 graden.

4

Als de frietjes bijna klaar zijn bak je de shoarma heel kort aan op hoog vuur.

5

Eigenlijk heb je van de aluminiumsnackbakjes nodig maar die had ik niet dus gebruikte ik gewone borden die wel tegen een ovenstootje kunnen. Daarin verdeelde ik de friet, bedekte de friet met shoarma, sprenkelde alvast wat knoflooksaus er overheen en strooide een goede laag geraspte 'kaas' als finishing touch.

6

Zet de bakjes of borden kort in de oven, met een minuut of 5 is de kaas wel gesmolten.

7

Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes.

8

Als de kapsalon uit de oven komt strooi je over elk bord een klein beetje ijsbergsla, tomaat en komkommer, en maak je het geheel af met net zoveel knoflooksaus als je wil. Als je flinke sauseter bent zou ik een dubbele portie maken, kan je in de koelkast nog wel 2 weken bewaren als je over hebt.

9

Serveer en enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply