aziatisch/ hoofdgerecht/ makkelijk

Vrijdagavondcurry

Na een lange dag werken, de donkere dagen voor kerst doorworstelend, is niks zo opbeurend als een curry. Alleen heb je niet altijd zin om zelf een currypasta te maken, of iets klaar liggen in de vriezer. Gelukkig zijn dan daar de readymade kruidenpasta’s uit de toko. Vandaag maakte ik een Indiase groentecurry met madras currypasta, niet al te pittig dus favoriet bij de kinderen, maar nog steeds dat verrukkelijk romige comfortfood. De belangrijkste groente in deze curry is bloemkool, en dan niet die Hollandse doorgekookte, maar knapperige

Vrijdagavondcurry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 240 gr rijst
  • plantaardige olie
  • 1 ui
  • 2 el currypasta
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 blik gepelde tomaten
  • kleine bloemkool (liefst biologisch)
  • 1 blik limabonen
  • 150 gr verse spinazie
  • 1 pakje 200 ml vette kokosmelk (18% vet)
  • 1 bosje koriander
  • evt kokos ter garnering

Instructions

1

Verwarm de plantaardige olie in een koekenpan en snijd ondertussen de ui fijn. Bak de ui in zo'n 10 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de currypasta toe en bak nog een 5 minuten.

2

Zet ondertussen het water op voor de rijst en snijd de bloemkool in kleine roosjes.

3

Kook de rijst volgens instructie op de verpakking.

4

Voeg de groentebouillon, gepelde tomaten, en bloemkoolroosjes toe en laat zo'n 10 minuten pruttelen.

5

Voeg de bonen, kokosmelk en in porties de spinazie toe.

6

Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de steeltjes in kleine stukjes. Zet de blaadjes apart en voeg de steeltjes toe aan de curry.

7

Giet de rijst af en verdeel de rijst over de borden.

8

Schep de curry over of naast de rijst en besprenkel met korianderblaadjes en kokos ter garnering.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply