Ik had het recept van watermelontuna al een tijdje horen rondzingen dus dat wilde ik ook proberen. Kon dat zoet-waterige fruit echt de smaak en textuur van vis krijgen? Je moet even de tijd voor het marineren nemen, en het wordt geen vis, maar wel een hele interessante, zilte smaak. Die goed samen gaat met de frisheid van de poké bowl. En zeker voor herhaling vatbaar.
Poké Bowl met watermelontuna
Ingredients
- 1/4 watermeloen
- 3 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 norivel
- 150 gr sushirijst
- 2 radijsjes
- 1/4 komkommer
- 1/2 mango
- 1/2 avocado
- zeewiersalade
- sesamzaadjes
Instructions
Snijd de watermeloen in grote stukken. Maak de marinade van de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en het in stukjes gescheurde norivel. Schep de watermeloen er door heen en zet apart. Ik heb hem 3 uur laten marineren.
Verwarm de oven voor op 175 graden, leg de meloen op een vel bakpapier en zet zo'n 50 minuten in de oven.
Bereid ondertussen de sushirijst volgens de verpakking en snijd de groente in dunne plakjes.
Gebruik mooie grote kommen, verdeel de rijst over de kommen en verdeel de groente daar weer over heen.
Als de 'tuna' klaar is, snijd je hem in dunnere plakjes, en leg als laatste op je bowl.
Bestrooi met sesamzaadjes
Enjoy!
No Comments